TKP'nin Faturaları Kabul Etmiyoruz çağrısıyla ilgili Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ile konuştuk

TKP tarafından başlatılan Faturaları Kabul Etmiyoruz kampanyası kapsamında Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar ve TKP üyesi Ozan Yılmaz ile yapılan söyleşiyi yayımlıyoruz.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından başlatılan Faturaları Kabul Etmiyoruz çalışması bu yılın kış aylarında yüksek gelen faturalar karşısında emekçilerin ortak mücadelesini inşa etmek için doğdu. Bugüne kadar yurttaşların bilgilendirilmesi ve seslerinin duyulmasına yardımcı oldu, faturaların arkasındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştı.

Elektrik ve doğalgaz faturalarına itiraz edilmesi için düzenlenen kampanya ile Türkiye'nin her köşesinden yurttaşlar faturalarına itiraz etti. Pek çok ilçede semt evlerinde halk toplantıları düzenlendi, yurttaşların bilgilendirilmesi, dayanışma ve haberleşme ağlarının kurulmasına çalışıldı.

Öte yandan basında ve sosyal medyada fatura yükünün altında ezilen yurttaşların seslerinin duyulması için açıklamalar yapıldı, kampanyalar düzenlendi.

Twitter'da açılan @FKabulEtmiyoruz hesabından elektriği, suyu, doğalgazı kesilen yurttaşların talepleri yükseltildi, fahiş gelen faturalara karşı kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapıldı.

Aşağıdaki videoda Faturaları Kabul Etmiyoruz çalışması kapsamında Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ve TKP üyesi Ozan Yılmaz'la yapılan söyleşiyi sunuyoruz: