TKP: Sessiz kalma, kıdem tazminatı tehlikede

Türkiye Komünist Partisi açıklama yaparak kıdem tazminatının tehlikede olduğuna işaret etti ve örgütlenmeye, mücadele etmeye çağırdı. 

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi kıdem tazminatının tehlikede olduğuna işaret etti ve sessiz kalmama çağrısı yaptı. TKP patronların kıdem tazminatı yalanlarına dur demek için örgütlenmeye ve dayanışmaya çağırdı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

''Kıdem tazminatı tehlikede

Sessiz kalma, dayanışmayı yükselt, örgütlen

Kıdem tazminatı hakkımıza yeni bir saldırı hazırlığındalar. Kıdem tazminatı fonu adı altında tazminat hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Yetmiyor, belirli süreli iş sözleşmeleri ile kıdem tazminatı hakkımıza el uzatmaya kalkıyorlar. İşçinin cebine para girmesin diye türlü numaralar, yeni icatlar yapıyorlar.

Yeni saldırının adı belirli süreli iş sözleşmesi. Çalışma düzenimizi daha da esnekleştirmek istiyorlar. Biz bunu biliyoruz. Ne zaman kriz dönemi olsa, işsizlik artsa, patronlar ve onları temsil eden iktidar işçilik maliyetlerini azaltmak için bizim haklarımıza elini uzatıyor. Bahaneleri hazır: işsizliği azaltmak. Oysa işsizlik arttı, artıyor.

Yine bir ekonomik kriz dönemindeyiz. Bu kez krize salgın hastalık eşlik ediyor.

Ve iktidar değişmeyen planını devreye almaya çalışıyor: Patronların kârlarında azalma olmasın diye işçinin cebine el uzatmak.

Gündemlerinde Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında kıdem tazminatının fonla tasfiyesi ve belirli süreli sözleşmelerle 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri işçilerin kıdem tazminatının tümden ortadan kaldırılması var. Bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar.      

25 yaş altı, 50 yaş üzeri işçilerin belirli süreli sözleşme ile çalıştırılması kıdem ve ihbar tazminatının bu işçiler için ortadan kaldırılması anlamına gelecek. Emeklilik daha da zorlaşacak.

Sermaye sınıfının iktidarı bu işte…

Oysa işçiden, halktan yana bir iktidar olsaydı, işçilerin çıkarını korur, işçilerin insanca yaşayacağı şartları sağlardı. İşçiden yana iktidar, üretimin devam etmesi için işçinin hakkını elinden almayı düşünmezdi.  Kriz fırsatçılığı yapmaz, krizin bedelini emekçilerin omuzlarına yüklemezdi. İşçiden yana iktidar kurmadan, işçilerin gün yüzü görmeyeceği ortadadır.

Emeğe yönelik saldırılara karşı koymanın tek yolu işçilerin mücadelesidir. Mücadele eden kazanır, hakkını alır; tarih bunun örnekleriyle doludur. 

Kıdem tazminatını güvence altına alacağını söyleyenlerin yalanlarına karşı alın terine sahip çıkmak için, geleceğini patronların ellerine bırakmamak için,

Sessiz kalma

Dayanışmayı yükselt

Örgütlen

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ''