TKP: Denizlerin davası bizim davamızdır

Türkiye Komünist Partisi, 6 Mayıs 1972'de asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümünde bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 'Denizlerin davası, bizim davamızdır' denildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, 6 Mayıs 1972'de asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümünde bir açıklama yayımladı.

''Denizler, bir davaları olduğu için asıldı'' denilen açıklamada, ''Bu düzen bir davası olan gençleri sevmez. Kini olmalıdır, dini olmalıdır ama aklıyla, yüreğiyle yürüttüğü bir davası olmamalıdır. Böyle isterler. Ama davası olmayanların geleceği de olmaz'' ifadeleri kullanıldı.

48 yıl önce katledilen üç gençlik önderinin saygıyla anıldığının belirtildiği açıklama, ''Adlarını ve davalarını Sosyalist Türkiye'de yaşatacağız'' sözleriyle son buldu.

Açıklamanın tam hali şöyle:

''Denizlerin davası bizim davamızdır

Bundan 48 yıl önce bu kirli düzenin kirli kuklaları suçlarına bir suç daha ekledi: Denizler hakkında aldıkları idam kararını infaz ettiler.
Denizler, bir davaları olduğu için asıldı. Bu düzen bir davası olan gençleri sevmez. Kini olmalıdır, dini olmalıdır ama aklıyla, yüreğiyle yürüttüğü bir davası olmamalıdır. Böyle isterler.
Ama davası olmayanların geleceği de olmaz.
Bu toprakların büyük gerçeği budur: Çıkarcı, bencil, boyun eğen insanlarla ileriye gidilemez, böyleleri ancak geriye gidişin mimarları olabilirler.
Öyle de olmuştur.
Denizlerin davası, bizim davamızdır. İleri giden bir memleket için verilen mücadeleye kendini adamak, onlardan öğrendiğimiz şeydir.
Bundan 48 yıl önce yaşamlarına son verilen üç devrimci genci saygıyla anıyoruz.
Denizleri bitmeyen bir ülkede yaşamanın, yeni Denizleri yoldaş edinmenin onuruyla.
Adlarını ve davalarını Sosyalist Türkiye'de yaşatacağız.''