TKG: Gerici profesör derhal görevden alınmalıdır

İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde görevli olan Profesör Muttalip Kutluk Özgüven '12 yaşındaki kız çocuklarının hamile kalmak için ideal yaşta olduklarını' söyledi. Türkiye Komünist Gençliği yayımladığı bildiriyle Özgüven'e tepki gösterdi ve görevden alınmasını istedi.

Haber Merkezi

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Öğretim Görevlisi olan Profesör Muttalip Kutluk Özgüven Akit TV ‘de yayınlanan ve ‘kadın – erkek rolleri ve ilişkileri’nin tartışıldığı Derin Kutu adlı programda sarfettiği skandal sözlerle büyük tepki çekti. Özgüven; 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" dedi.

12 yaşındaki kız çocuklarının hamile kalmak için en uygun yaşta olduğunu söyleyen Özgüven programda şu ifadeleri kullandı: 

13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen '10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın' diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun; çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş.

Komünist gençlerden tepki

Türkiye Komünist Gençliği, Özgüven'in sözlerine tepki gösterdi. "Üniversiteleri gericiliğe esir bırakmayacağız" başlığını taşıyan bir bildiri yayımlayan TKG, skandal sözleri hatırlatarak Özgüven'in görevden alınmasını istedi. TKG bildirisinden bir bölüm şöyle:

Gericilik gençleri ve kadınları her geçen gün daha da etkisi altına alırken buna seyirci kalamayız. Gericiliğin yakasını bırakmayacağız ve üniversitelerde gerici söylemlerle bulunan akademisyenlerin bulunmasını kabul etmiyoruz. Bilimsel bir eğitim için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz, bilim düşmanlarının kökünü akademilerden kazıyacağız.

Okulumuzda gerici söylemlerde bulunan Prof. Muttalip Kutluk Özgüven görevden alınmalıdır!

Tüm sıra arkadaşlarımızı gericilikle ve bilim düşmanlığıyla mücadele etmeye çağırıyoruz.