Tesla Kaliforniya'da yeniden üretime başlayacak

ABD'li otomotiv şirketi Tesla, koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan Kaliforniya'nın Flermont kentindeki fabrikada üretime yeniden başlayacağını açıkladı. Şirket CEO'su Elon Musk, dün yerel yönetimi şirketin genel merkezini ve fabrikasını Kaliforniya'dan çekmekle tehdit etmişti.

Dış Haberler

ABD'li otomotiv şirketi Tesla, Kaliforniya'nın Flermont kentinde üretim faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Şirketin resmi blog sitesinden yapılan açıklamada, Alameda ilçe yönetimine, Tesla'nın burada yeniden faaliyete başlayamayacağına yönelik talimatı nedeniyle şirket tarafından dava açıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Tesla, valinin bilim ve güvenilir sağlık verileri tarafından desteklenen son yönlendirmesine, eyalet ve federal hükümetlerinin araç imalatını önemli altyapı sınıfına sokmasına ve güçlü güvenlik planlamamıza dayanarak faaliyetlere devam etme sürecini başlatmıştır" denildi.

Tesla, "İnsanların işe dönmesini güvenli ve sorumlu bir yol izleyerek sağlayacağız. Pandemi döneminde güvenliği artıracağız" dedi.

Alameda yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada, Tesla'nın yeniden faaliyete başlaması için gerekli kriterleri sağlamadığını kaydetmişti. Şirket, buna karşılık ilçe yönetimini "valinin talimatına karşı gelmenin yanı sıra federal ve Kaliforniya anayasalarını çiğnemekle" suçlamış ve yönetime dava açmıştı.

Şirketin Fremont'taki fabrikası, koronavirüs salgını nedeniyle altı ilçenin talimatıyla 23 Mart'ta kapatılmış, kapalı kalma süresi 31 Mayıs tarihine uzatılmıştı.

Kaliforniya eyaletinde şu ana kadar 64 bin 561 Covid-19 vakası görüldü, 2 bin 678 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaliforniya'yı terk etmekle tehdit etmişti

Tesla CEO'su Elon Musk, dün sosyal medya yaptığı açıklamada, şirketin genel merkezini ve fabrikasını Kaliforniya'dan çekeceğini söylemişti.

Musk, "Artık bu bardağı taşıran son damlaydı. Tesla, genel merkezini ve gelecek programını bir an önce Teksas/Nevada'ya taşıyacak. Fremont'ta imalatın devam etmesi durumunda dahi buradaki üretim, gelecekte Tesla'ya gösterilecek muameleye bağlı olacak" açıklamasında bulunmuştu.

Tesla'nın Çin'de salgının kontrol altına alınmasının ardından üretime devam ettiğini söyleyen Musk, "Telsa Çin'deki fabrika deneyimi sayesinde, güvenli ortamı sağlamak için neler yapılması gerektiğini, acemi bir yetkiliden (ilçe sağlık görevlisi) daha iyi biliyor" dedi.