TCDD'nin sürgün eylemleri devam ediyor

TCDD'den 'rotasyon' adı altında sürgün edilen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyelerinin eylemleri sürüyor.

Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) "rotasyon" denilerek sürgün başlatmasının ardından Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin eylemleri sürüyor. 

İzmir Alsancak'taki gar önünde toplanan BTS üyeleri bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, 'Sürgün ilkel, çağdışıdır ve insanlık suçudur' dedi.

"Bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası alanda mücadelemiz, sürgünler ve siyasi kadrolaşma iptal edilene kadar sürecektir" diyen Akyol şunları söyledi:

"TCDD Genel Müdürü imzası ile yayımlanan 83 kişilik nakil/atama listesinin yarıdan fazlası siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atamadır. Kesinleşen listelerde yer alan bilgilere göre, örnekle; 'büro şefi, servis müdürü unvanına; uzman teknisyen, daire başkan yardımcısı unvanına; CHP’nin göreve gelmesi sonrasında İBB’den ayrılan mühendis bölge müdür yardımcılığına vb.' getirilmiştir. Daha öncede liyakat sahibi bölge müdürü yardımcısı limanda kızağa çekilirken yerine hakkında 12 soruşturma dosyası olup tamamı zaman aşımına uğratılan servis müdürü bölge müdürü yardımcılığına getirilmiştir. Oysaki bizim sürgüne gönderilen hiçbir üyemiz kakında soruşturma dahi açılmamış açılamamıştır. Çünkü hepsi de görevlerini layıkı ile yapan görevinde uzman yetkin kişilerdir.

TCDD yönetimi, siyasi kadrolaşmanın ve liyakatsiz atamaların her zaman karşısında duran sendikamıza ve üyelerimize saldırırken, 'bir taşla iki kuş' mantığıyla arada siyasi kadrolaşmayı hayata geçirmiştir. Bunun yaparken de personel kıyımı yaparak, 13 üyemizi sürgün etmenin dışında, 20’den fazla çalışanı da görev ve görev yerlerinden alarak sürgün etmiştir." 

Bugün yapılan basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi. Sertel, kurumla özdeşleşmiş tecrübeli personellerin sürgün edilerek yıpratıldığını bu isimlerin yerine yandaş ve liyakatsız isimlerin kuruma doldurulduğunu söyledi.

TBMM KİT Komisyonu üyesi olarak TCDD’nin hesap ve işleyişini denetlediklerini de söyleyen Sertel, TCDD’nin tıpkı Türkiye gibi yönetilemediğini ve yıllardır zarar ettirildiğini belirtti.