Talan son hız devam ediyor: Yason Burnu'na yol açacaklar

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde bulunan Yason Burnu'na çevre düzenleme projesi yapılmak isteniyor. Arkeolojik ve doğal sit alanı olan tarihi yarımadadan böylece yol geçecek.

Haber Merkezi

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde bulunan birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı olan Yason Burnu'na çevre düzenleme projesi yapılmak isteniyor. 

Yapılacak proje göre, tarihi yarımadadan yol geçecek.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül yapılacak projeye tepkilerini, ''Yason, Ordu’nun bir simgesi. Çivi bile çakmak yasak. Projenin durdurulması için imza kampanyası başlattık'' diyerek gösterdi. Ayrıca Gönül, AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in “kıyıları halka açacağız” dediğini ancak tersini yaptığını da ifade etti. 

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de yapılacak proje tepki gösterdi. Adıgüzel, ''Yasın Burnu'na uçtaki fenere kadar yol vurulur mu? Zaten burası daracık bir yarımada. Sadece girişte otopark, tuvalet ve ufak dokunuşlar denilmişti. Ufak dokunuş bu mu Hilmi Güler? Dokunmamışsınız, kepçeyle kazı yapmışsınız'' sözlerini sarf etti.