Taksiciler AKP'ye oy istedi: 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, kentteki taksi sayısının artırılmasına karşı çıkan AKP'ye oy istedi.

Haber Merkezi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar'da Taksiciler Buluşması programına katıldı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Kurum, mevcut CHP'li İBB yönetiminin taksi sorununu çözümsüz bıraktığını savundu. İBB yönetiminin taksi sayısının artırılması yönündeki tekliflerini defalarca reddeden AKP'nin, sorunun çözümü için uğraştığını söyledi:

''İşin aslı şudur; 2021 ve 2022'de minibüs ve taksi dolmuşlarının taksiye dönüşümü ile yeni taksi arzının artırılması kararları alındı. Ancak bu yeni taksilerin entegrasyonu ve işletmeciliği konusunda mevcut yönetim tarafından yine yeterli adımlar atılmadı, sorun çözülmedi. Bunların niyetini size söyleyeyim. İBB, taksi sayısını artırarak sorunu çözmeyi değil, kendi bünyesinde bir şirket kurarak taksi işletmeciliği yapmak istemiştir.''

'Aplikasyonlar birleştirilecek'

Şoförlerin takside ayrı ayrı yazılımlar, vatandaşların da farklı aplikasyonlar kullandığına dikkati çeken Kurum, "İlk iş olarak şu anda kullandığınız tüm dijital sistemleri 'Merkezi Taksi Sistemi' çatısı altında birleştireceğiz. Vatandaşın talebine yetecek kadar taksi imkanını sağlamak için etkin adımlar atacağız. Taksi sayısında bir eksiklik varsa ihaleler yaparak taksi eksiğimizi şehrimizin ihtiyaçlarına göre gidereceğiz" diye konuştu.

'Bize sahip çıkanı unutmayız'

Etkinlikte İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da söz aldı. Aksu, kendilerine sahip çıkanın her zaman yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum."