Sürgün edilen BTS üyeleri Ankara'ya yürüdü, TCDD Müdürü görüşmek istemedi

TCDD'nin sürgün kararının ardından Ankara'ya yürüyen BTS üyeleri, kendilerine söz verilmesine rağmen TCDD Genel Müdürü ile görüşemedi. Sendika açıklamasındda, 'Bu saldırı karşısında mücadelemiz, sürgünler iptal edilene kadar sürecektir' denildi.

Haber Merkezi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla aralarında Merkez Yürütme Kurulu üyesi, sendika eski Genel Başkanı, şube başkanı ve işyeri temsilcilerinin de bulunduğu 15 üyelerinin sürgününü protesto etmek için Ankara'ya gitti.

TCDD Genel Müdürlük binası önünde  yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri polis tarafından uzun süre bina önüne gitmemeleri için engellendi. Daha sonra TCDD Genel Müdürü 3 kişilik bir heyetle görüşmeyi kabul etti. Görüşme yapmak üzere giden ve Genel Müdür Yardımcısı tarafından karşılanan heyet bunun üzerine binadan ayrıldı.

BTS'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Bu hukuksuzluğa şimdiye kadar TCDD mevzuatında hiç olmayan 'rotasyon' uygulaması adı verilmektedir. Oysa TCDD’de rotasyon adı altında bir uygulama yoktur. Mevzuata aykırıdır. 

Bu hukuk dışı uygulamaların geri alınması için TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmek için defalarca yaptığımız randevu taleplerimize bugüne kadar cevap verilmemiş, diyalog yolu kapatılmıştır.

TCDD’deki sürgünlerin durdurulması için 2 Haziran Salı günü Türkiye’nin dört kolundan (Adana, Diyarbakır, İzmir, İstanbul) başlattığımız eylemliliğimiz 4 Haziran Perşembe Günü Genel Müdürlük önünde basın açıklamamız ile son bulmuştur. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun sendikamızdan üç kişilik bir heyet ile görüşeceğim demesine rağmen bizimle görüşmemiştir ve taleplerimiz karşılanmadığından sorunlar aynı şekilde devam etmektedir.

Gelişen süreçte taleplerimiz karşılanmadığı ve bu sürgün hukuksuzluğu son bulmadığı için Ankara Gar'da bekliyoruz. TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüşme taleplerimiz yerine getirilene kadar burada bekleyeceğimizi tüm basına ve kamuoyuna deklare ederiz.

Bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası alanda mücadelemiz, sürgünler iptal edilene kadar sürecektir! "