Sürgün edilen BTS İzmir Şube Başkanı Akyol: Susmayacağız

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri 'rotasyon' adı altında sürgün edildi. soL'a konuşan İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, 'Yandaşlara çekilen peşkeşleri, tren facialarının sebeplerini, DHMİ'deki usulsüz atamaları ortaya çıkarttığımız için operasyon yapıldı' dedi.

Haber Merkezi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, içerisinde İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da olduğu 84 üyesinin 'rotasyon' adı altında sürgün edildiğini duyurdu.

Başka listelerin de olacağı konuşulurken, yalnızca İzmir'de 8 kişinin sürgün edildiği öğrenildi. Sendika dün Alsancak'taki gar önünde basın açıklaması yaptı. Müdürle görüşmek için gar binasına giren sendika üyeleri müdürün odasına alınmadı. 

'Tren facialarının sebeplerini ortaya çıkarttığımız için operasyon yapıldı'

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, "Ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir zaman itaat etmeyeceğiz. İktidar ve tetikçileri tarafından yapılan haksız bir sürgün bu" diye konuştu.

"Bölgemizde ben ve işyeri temsilcimiz dahil 8 tane demiryolu emekçisinin ve başka illerdeki emekçilerin haksız, hukuksuz yere, hiçbir gerekçe gösterilmeden, soruşturma yapılmadan sadece sendikamızın ve biz emekçilerin sesini kısmak maksadıyla sürgün ediilmesiyle karşı karşıyayız. Bu yüzden eylem yapıyoruz. 

Sürgünler son zamanlarda özellikle sendikamızın Sirkeci Limanı sahasının, Ankara Gar sahasının yandaşlara peşkeş çekilmesi, DHMİ'deki usulsüz atamaların yapılması gibi konulardaki tutumumuz, Ankara, Çorlu, Pamukova tren facialarının sebeplerini ortaya çıkartmamızdan kaynaklanıyor.

İktidar ve tetikçileri tarafından yapılan haksız bir sürgün bu. Hiçbir kılıfa sokamıyorlar. Biz bunların mahkemelerden de döneceğini biliyoruz. Maksatları bizleri yıldırmak, susturmak, sesimizi kısmak. Ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir zaman susmayacağız, yılmayacağız, korkmayacağız, itaat etmeyeceğiz."

'TCDD terfilerle sürgünlerin üzerini kapatmak istedi'

"Başka sürgün listelerinin de olacağı söyleniyor. Şimdilik İstanbul'da, Adana'da ve Malatya'da da yapıldığını biliyoruz. İzmir'de özellikle bizim şubemizin son zamanlarda üye sayısını 2'ye katlamasından çekiniyorlardı. Diğer sendikalaların özellikle de Memur-Sen'in şikayetleri doğrultusunda yapılan bir operasyon. Yalnızca 8 kişi İzmir'den sürgün edildi. Ancak diğer illerde Memur-Sen'den terfi ettirmeler de var. TCDD bu listelerle birlikte gündeme alarak sürgünlerin üzerini kapatmak istemiş.

İzmir bölge binamızda Memur-Sen'li bir arkadaşımız, büro memuru ve üzerinde bir çok ünvan olmasına rağmen servisin en üst makamına bir andan getirildi. Bu da bu listenin içerisinde. Bu aslında bir terfi, ödüllendirme."