Süleyman Soylu’ya ne oldu?

"İşin başından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortadadır” cümlesiyle başlayan ve sonrasında Süleyman Soylu’nun istifası, istifanın kabul edilmeyişiyle tamamlanan gelişmelerin üzerinden 14 gün geçti. Soylu’nun o günden bu yana kamuoyunun önüne çıkmaması soru işaretlerine neden oluyor.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan'da planlama eksikliğiyle birlikte sokağa çıkma yasağını ilan etmesi ve sonrasında yaşanan görüntüler büyük tepki çekmişti.

Kararın ilk günü canlı yayında yasak için "Erdoğan'ın kararı" açıklaması yapan Soylu, bu sözleri ve ortaya çıkan tablonun ardından "Pelikan" adlı AKP içi grup tarafından hedef alınmıştı.

Soylu AKP içinden gelen tepkilerin ardından kararın kendi sorumluluğunda olduğunu söylemiş ve ilan edilen sokağa çıkma yasağının bitimini görmeden istifa ettiğini duyurmuştu.

Soylu'nun bu açıklamasından hemen sonra bu kez Cumhurbaşkanlığı açıklaması gelmiş ve Soylu'nun istifasının kabul edilmediği duyurulmuştu.

Soylu ve Berat Albayrak’ın merkezinde durduğu Pelikan grubu arasındaki gerilim biliniyor. Hatta istifanın ilk anlarında "Pelikancıların Soylu’nun başını yediği" yönünde çok fazla yorum yapıldı. Bu tür adımların Erdoğan’dan bağımsız atılmadığı da bilindiğinden çoğu kişi Soylu’nun ipinin çekildiğine inanmıştı.

Göreve yeniden dönüş mesajıyla Soylu’nun, eskisinden daha güçlü olarak koltuğunda oturmaya devam ettiği yorumları da yapılmaya başlanmıştı.

Yaşanan krizden sonra uygulamaya sokulan yeni sokağa çıkma yasaklarının da AKP'li Cumhurbaşkanı tarafından duyurulması da dikkatlerden kaçmadı.

Parti içi rekabette uzun süredir kavgalı olduğu ekiplerin de hedefi haline gelmesi ve son tartışmalar da tabandan destek görmesi yeni rahatsızlıklar mı oluşturdu sorusunu akıllara getiriyor.

Düzenli olarak kamuoyu bilgilendirmesi yapan ve kameralar karşındasında görülmeyi seven Süleyman Soylu’nun günlerdir kamuoyunda hiç gözükmemesi ve sadece sosyal medya paylaşımları yaparak kendini hatırlatması dikkat çekti.