Soygunda sınır yok: Melih Gökçek, Hüseyin Gülerce'nin kardeşi ve Adil Öksüz'ün akrabası yan yana...

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan usulsüzlüklere ilişkin dikkat çeken bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez yolsuzluk dosyasında Cemaatçi Adil Öksüz'ün ve Star yazarı Hüseyin Gülerce'nin de akrabaları bulunuyor.

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek döneminde yaşanan usulsüzlükler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gökçek döneminde yapılan işlemleri araştıran belediye bünyesindeki komisyon dikkat çeken bilgilere ulaştı.

Belediye’nin iştiraki olan Seğmen Su’daki fabrikalar hakkında düzenlenen rapor ve raporda yer alan görüntüler dikkat çekti.

Buna göre, AFM isimli bir şirketin, düşük ücretlerle aldığı atıl ve kullanılmaz durumdaki fabrikalar sermaye artırımı yoluyla Belediye iştiraki Seğmen Su adına Belka A.Ş’ye satıldı.

Yapılan bu alımlardaki sözde fabrikaların yıkık dökük olduğu, bazılarının yapılan çizimlerle atış poligonu gibi kullanıldığı görülürken, belediyenin bu satışlarla 48 milyon lira zarara uğratıldığı öğrenildi. 

Belediye'nin konuya ilişkin suç duyurusunda şu bilgiler yer aldı:

BEYNAM SU (Bağiçi Köyü): AFM tarafından düşük ücretle alınıp, 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 3 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 4.737.500,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina.

- AYUDUM SU (Karacadere Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2015’te sermaye artırımından 14 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 5.825.000,00 TL maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina ve 1 adet çalışmayan, kullanılamaz tahribatta damacana makinesi.

- FİLİZ MEMBA SUYU (Güzelcekale Köyü):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 6.000.000,00 TL maliyetle satılan bina ve atıl durumdaki damaca makinesi.

- SEĞMEN SU (Haymana):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te sermaye artırımından yaklaşık 5 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ye 14.880.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

- BAĞİÇİ İNCİ SU (Bağiçi Köyü):AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 4 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 12.350.000,00 TL maliyetle satılan bina ve makine.

Listede dikkat çeken isimler var

İncelemeler sonucu tespit edilen 48 milyon liralık zarar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında o dönemde alımları yapan Belka A.Ş'd yöneticilik yapan Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce de yer aldı.

Gülerce dışında listede yer alan bir diğer isim, 15 Temmuz firarilerinden Adil Öksüz’ün akrabası Ömer Öksüz oldu.