Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu Bahar 2021 Çalıştayında ikinci oturum

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) tarafından düzenlenen Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu Bahar 2021 Çalıştayı başladı.

Haber Merkezi

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) tarafından düzenlenen Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu Bahar 2021 Çalıştayı başladı. Bu çalıştay her hafta ikişer bildirinin soL'da sunulmasıyla devam edecek.

Bu hafta Çalıştay'ın ikinci oturumu için 2 bildiri sunuldu.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi Yürütme Kurulu'nun herkesi sempozyum bildirilerini takip etmeye, katkıda bulunmaya çağırdığı Bahar Çalıştayı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) tarafından düzenlenen Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu Bahar 2021 Çalıştayı’nın ikinci oturumu bu hafta yapılacak. Bu çalıştay her hafta ikişer bildirinin soL’a sunulmasıyla devam edecek.

Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu 2019 yılının Aralık ayında Ankara’da toplanmıştı. Burada sunulan ve tartışılan bildiriler Sosyalist Gelecek ve Planlama adıyla Yazılama Yayınevi’nden bir süre önce çıktı. Baskısı hızla tükenen kitabın ikinci baskısı önümüzdeki aylarda planlanıyor.

Sempozyum süreci ise pandemi koşullarında Çalıştaylar ile devam ediyor. Sosyalizmi, sosyalizmin tarihte sorunlarla nasıl başa çıktığını ve 21. yüzyılda günümüzde çığ gibi biriken sorunları aşmayı sosyalizmin nasıl başaracağını bu çalıştaylarda tartışmaya devam ediyoruz.

Geçen sene Bahar ve Güz Çalıştaylarına toplam 28 bildiri sunuldu. Bahar-2021 Çalıştayına ise 16 bildiri sunulacak.

Sınıflar güçleri ölçüsünde gündemi belirlerler. Dolayısıyla gündemi ağırlıklı olarak sermaye sınıfının ve onun temsilcisi AKP’nin belirlediği görülüyor.

Oysa emekçi sınıfların, sömürüsüz, eşitlikçi, kamucu ve aydınlık bir toplumu tartışmaya, bunu gündem yapmaya ihtiyacı var.

Bu nedenle okuyuculardan bildirileri okumaları, tartışmaları ve topluma yaymalarını rica ediyoruz.

Bu süreç bize dayatılan yüzeysellikten kurtulmak için de bir fırsat sunuyor. Burada bir “like” butonu olmayacak. Bildirilerin basılmasını, dikkatlice altı çizilerek okumasını ve katkıların, soruların BAA’ya iletilmesini çok istiyoruz. Bütün katkı ve sorular BAA tarafından yanıtlanacaktır.

Katkı ve sorularını şu adrese gönderebilirsiniz:

[email protected]

Bilim ve Aydınlanma Akademisi Yürütme Kurulu

İkinci Oturumun bildirileri

Beslenmede Önemli Hayvansal Proteinlerin Kaynakları-Mevcut Durum
Kutay Sırıklı Toplum Sağlığını Geliştirme ve Koruma B.A- Beslenme Komisyonu 
Özgür Selvi Kolektif Yaşamı Kurgulama B.A- Tarım Komisyonu 

Sovyetler Birliği'nde ekoloji çalışmaları ve çevre ile ilgili konularda yaklaşımlar - bir giriş
Zuhal Okuyan, BAA Kolektif Yaşamı Kurgulama BA