Solcu Liseliler ÖSYM önünde: Bu düzene de, sınavlarına da mahkum olmayacağız!

Üniversite adaylarının sağlık durumlarının hiçe sayılması ve YKS dolayısıyla hayatlarının riske atılması üzerine Solcu Liseliler, Kartal ve Levent’te ÖSYM önünde basın açıklaması düzenledi.

Haber Merkezi

Solcu Liseliler üniversiteye giriş sınavları konusunda pandeminin görmezden gelinmesi ve insanların yaşamlarının tehlikeye atılmasıyla ilgili bugün saat 17.00’de İstanbul’da iki noktada ÖSYM önünde basın açıklaması yaptı. 

'Bu düzene de, sınavlarına da mahkum olmayacağız! Gelecek güzel günler ellerimizdedir' diyen Solcu Liseliler'in basın açıklaması şu şekilde: 

"GELECEĞİMİZ, SEÇENEĞİMİZ İÇİN BURADAYIZ! 

Bizler kendimizin ve hemen yarın üniversite sınavına girecek milyonlarca arkadaşımızın sağlığı ve geleceği için buradayız. Bu sene başladığından beri en çok duyduğumuz söz 'sınav hayatınızı belirleyecek' oldu.  Okul hayatımız boyunca aldığımız yetersiz ve eşitsiz eğitim gibi sınav da sizlerin elinde bir piyon oldu. Ve bizim geleceğimiz de… 

Bu eşitsiz eğitim koşulları yetmezmiş gibi sınavı elinizde oyuncak ettiniz. Sınavla bir çocuğun elinde oyuncak arabasıyla ileri geri oynaması gibi oynadınız. Biz pandemi koşullarında evlerde eşit, bilimsel ve uygun bir eğitim nasıl olacak derken siz sınav tarihini ertelediniz; acaba virüsün yayılması artar mı diye düşünürken siz sınav tarihini erkene çektiniz. 

Öğrencinin durumunun ne olduğunu veya sağlığını dert etmediniz. Okurken çalışmak zorundayız, nasıl geçineceğiz diye endişelenirken hiçbir zaman bizi düşünmediniz. Bilimsel eğitimden uzak verdiğiniz eğitimin üstüne bir de paralı eğitimi dayattınız. Yetersiz devlet koşulları yüzünden dershanelere, özel okullara, kitaplara öğrencinin döktüğü paraları hiç dert etmediniz. Sadece cebinize dolacak paranın hesabını yaptınız. 

Turizm patronlarının para kazanması için sınav tarihlerini öne aldığınızı hiç çekinmeden söylediniz. Bir de barajı düşürerek, ek puan vererek 'Hayatımızı belirleyeceğini' iddia ettiğiniz sınav için bizlere rüşvet verdiniz.

Bizleri yarış atına çeviren eğitim sisteminizi, zorlaştırmakla kalmadınız, içinden çıkılmaz bir hale getirdiniz, hem bizim hem ailelerimizin sağlığını hiçe saydınız.

Tüm bunları yaparken, yokmuşuz gibi davrandınız. 

Patronların kârları normalleşsin diye her şey yapılmaya başlandı. Bizi de buna uymaya, elinizde oyuncak olmaya zorladınız.

Ancak bizim de bir yanıtımız var:

Biz, sizler kârlarınızı artırın diye görmezden gelip istediğiniz gibi oynayabileceğiniz gençler değiliz. Bu ülkede söz hakkına sahibiz. Kendi gelecekleri için endişelenen ve ona sahip çıkmak isteyen gençleriz biz. 

Biz eşitsiz ve adaletsiz olan bu düzenin eğitimini istemiyoruz. Eşitsiz koşullara sahip bu sınavı hiç istemiyoruz. Bizler bu ülkenin geleceğiysek o geleceğe sahip çıkabilmek için buradayız. Sizlerin hükmü sürdüğü sürece de burada olmaya ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. O çok sevdiğiniz düzeniniz batana kadar… 

Sizlerin elinde oyuncak değiliz; yıllar boyu okuyarak, çalışarak verdiğimiz emeklerin hiçbiri de size emanet değildir!"