soL için Android uygulaması kullanımda

soL, Android üzerinde özel uygulamasını yeniden kullanıma çıkardı. Uygulamanın mobil siteyi tararken okurlara sunduğu ek özellikler de var.

Haber Merkezi

soL, pek çok haber sitesi gibi yoğun olarak akıllı telefon ya da tablet üzerinden takip ediliyor.

soL "mobil" olarak anılan bu platformda Chrome, Firefox, Safari gibi tarayıcılar üzerinden okunabiliyor. Masaüstü tarayıcılardan okunan sitenin tasarımıyla mobil tasarım doğal olarak farklılaşıyor.

Nisan başında yenilediğimiz tasarımda mobil kullanıma özel bir ağırlık verdik. Akıllı telefon ya da tabletleriyle soL'a erişen internet okurlarının daha verimli ve rahat bir okuma yapabilmelerini istedik.

Öte yandan, çoğu okurun tercihi siteye özel uygulama aracılığıyla takip etmek.

Geçtiğimiz yıllarda Android işletim sistemine sahip telefonlar için hazırlanmış olan soL uygulaması yaygın bir ilgi görmüştü.

Yeni tasarıma geçişle birlikte bu uygulama da kesintiye uğradı.

Yeniden kullanımda, ek özellikler de var

soL Android üzerinde özel uygulamasını yeniden kullanıma çıkardı.

Uygulamanın mobil siteyi tararken okurlara sunduğu ek özellikler de var.

Yazı ve haberleri isteğe göre saklayabilme, çevrimdışı okuyabilme, okunanları otomatik işaretleme (okura gerek gördüğünde 'okundu' işaretini kaldırma olanağı verilerek), haber ve yazıları sosyal medyadan paylaşabilme ve soL Gazete sayfasını günlük olarak arşivleme bu özellikler arasında.

Apple'ın üretip pazarladığı iPhone'lardaki IOS için çıkartılacak uygulama konusunda kısa süre içinde bir açıklama yapılacak.

soL Teknik tarafından yayımlanan Android uygulamasına erişmek için: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.org.sol.android