Sıra Beyşehir Gölü'nde: Plaj, marina ve bungalov evler yapılacak

Salda Gölü'ne yapılması planlanan millet bahçesinin ardından şimdi de sıra Beyşehir Gölü'ne geldi. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır göle plaj, marina ve bungalovlar evler yapılacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Salda Gölü'ne yapılması planlanan millet bahçesinin ardından şimdi de Konya ve Isparta sınırları içinde kalan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü, talana açılıyor.

Beyşehir Gölü'ne plaj, marina, kamp alanı, bungalov evler yapılacağını açıklayan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ''Beyşehir Karaburun'da 188 hektarlık bir alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler olmak üzere kapsamlı çalışma yaptık. Bu proje ile Konyamızın, İç Anadolu'nun yazlığı olacak bir yer hazırlıyoruz'' diye konuştu.

Yıl içerisinde başlıyor

Yıl içerisinde plaj, karavan ve günübirlik kamp alanlarının hayata geçirileceğini söyleyen Bayındır, ''Manzaraya hakim bir yerde kademeli bir biçimde bungalovlar yerleştireceğiz. Plajın arka planında, sazın içinde bungalovlar ve kameriyeler çözeceğiz'' dedi.

Beyşehir Gölü'nü Akdeniz'e benzetmeye çalışan Bayındır şunları söyledi: 

''Plajımız, Akdeniz'de ne carsa; şezlonguyla, çadırıyla, şemsiyesiyle tabi gözetleme kulelerine kadar düzenli bir biçimde, buraya gelen vatandaşın hem kendini dinlemesini sağlayacağız hem de yüce mevlanın bu verdiği cömert güzellikleri yerinde yaşayacağımız bir manzarayla güzel tatiller yapmalarını sağlayacağız.''  

Geçtiğimiz yılın sonlarında Beyşehir Gölü kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış, derinliği 26 metreden 6 metreye düşmüştü.