Şili'de Kübalı doktorlar için imza kampanyası

Şili’de Kübalı Henry Reeve Uluslararası Sağlık Tugayı’na mensup doktorların ülkeye gelmesi için imza kampanyası düzenleniyor. İmzalar önümüzdeki hafta Devlet Başkanı Sebastian Piñera’ya sunulacak.

Dış Haberler

Kübalı gönüllü doktorlardan oluşan Henry Reeve tugayının geçtiğimiz hafta, İtalya'daki üç ay süren Covid-19 ile mücadele görevini tamamlayarak ülkesine dönmesinin ardından, Şili’de Küba ile dayanışma örgütlerinin sağlık tugayının bu ülkeye gelmesi için imza kampanyası başlattıkları öğrenildi.

‘‘Şili için bir tugay, barış için bir Nobel ödülü’’ adı verilen kampanyada Kübalı doktorların pandemiyle mücadele zor günler yaşayan Şili’ye yardım etmesi talep ediliyor. Kampanyayı düzenleyen örgütler tarafından yapılan açıklamada ‘‘Bu küresel pandemi sırasında, Henry Reeve Tugayı 50’den fazla ülkede gösterdiği dayanışma ve özverili mesleki adanmışlığı ile takdir gördü’’ ifadesine yer verildi. Bugüne dek çok sayıda ülkeden kişi ve örgütün Henry Reeve Uluslararası Sağlık Tugayı'nı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiği hatırlatıldı.

Kampanya çerçevesinde bugüne dek bin 800 imza toplanırken, imzaların önümüzdeki hafta bir mektup ile Devlet Başkanı Sebastian Piñera’ya sunulacağı belirtildi. İmzacılar arasında belediye başkanları ve farklı siyasi partilerden meclis üyeleri de bulunuyor.

Kampanyanın düzenleyicileri Şili’nin yüksek enfeksiyon oranlarına sahip olduğunu ve Latin Amerika’da ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerken, Kübalı doktorların, hastane sisteminin çökmenin eşiğine geldiği ülkede Şilili sağlık emekçilerine yardımcı olmasını talep ediyorlar.

Bugüne dek 148 bin 496 pozitif vaka bildirilen Şili’de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 475 olarak açıklandı.