Şikayetlere yöneticiler sessiz kalıyorsa: KYK yurdunu ihbar et

KYK yurtlarında oluşan sorunlara karşı ortak hareket etmek için KYK ihbar hattı kuruldu. KYK Yurdunu İhbar Et adıyla kurulan twitter sayfasına şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

Haber Merkezi

Her sene milyonlarca öğrencinin başvurduğu ve başvuru sürecinden yurtta ortaya çıkan sorunlara kadar bir sürü problem yaratan KYK yurtları, pandemi süreci boyunca öğrencileri birçok farklı sıkıntıyla karşı karşıya bıraktı.

Normal zamanda yemekhane sorunu, yurtların bakımsızlığı, zorunlu tutulan gerici etkinlikler gibi birçok sorunla uğraşmak zorunda kalan öğrenciler, pandemi sürecinde de yurtta kalan eşyaların güvenliğinin alınmaması, gerekli tedbirlerin alınmadan virüsten etkilenen hastaların yurtlara yerleştirilmesi gibi sorunlarla karşı karşıya bırakıldı.

Her geçen gün artan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen şikayetlere yöneticiler sessiz kalsa da yurtta kalan öğrenciler seslerini güçlendirmek için bir ihbar hattı kuruyor. Öğrencilerin yaşadığı sorunları iletebileceği bir kanal olan bu ihbar hattı için yayınlanan bildiri şu şekilde: 

KYK İHBAR HATTI

Bizler üniversite eğitimimiz boyunca barınmak için KYK yurtlarına ihtiyaç duyuyoruz Bir çoğumuz yurt ücretlerini ve okul masraflarımızı karşılayabilmek için çalışmak zorunda kalıyoruz ve yetmezmiş gibi her eğitim-öğretim yılının başında envayi çeşit zorlukla uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. Normal dönem içerisinde dahi yurtlarda birçok problemle boğuşurken, pandemi sürecinde bu sorunlar daha da  arttı.

Pandemi başlangıcında bir anda kendini sokakta bulan bizler, yurda eşyalarımızı almak için döndüğümüzde de başka sorunlarla karşılaştık. Birçok arkadaşımız kişisel eşyalarını yanlarına alamadan yurt odalarından ayrılmak zorunda kalmışken yurtlarda kalan eşyalar ise çöp poşetlerine konularak koridorlarda istiflendi. 

Bu süreçteki mağduriyetin dışında, yurttaki yemeklerden can güvenliğimize kadar pek çok sorunla karşılaşmaktayız. Tüm bu sebepler dolayısıyla yurtta kalan öğrencilerin sesi olmak ve güçlendirmek adına bir araya geliyoruz. Yurtlarda yaşadığınız sorunları bize ihbar edin, ortak sorunlarımıza birlikte çözüm üretelim!

KYK Yurdunu İhbar Et adıyla kurulan twitter sayfasını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

https://twitter.com/Kykihbar