Serik’te '500 bin liralık rüşvet' iddiasına suç duyurusu

Antalya’nın AKP’li Serik Belediyesi Başkanı Enver Aputkan’ın duyurduğu ve bakanları sessiz kalmakla suçladığı rüşvet iddiasına ilişkin CHP'liler tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Merkezi

Antalya’nın AKP’li Serik Belediyesi Başkanı Enver Aputkan’ın duyurduğu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’u sessiz kalmakla suçladığı “500 bin liralık rüşvet” iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

ANKA’nın haberine göre CHP’li milletvekilleri ve CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde yaptıkları açıklamada “Rüşvet olayının peşini bırakmayacağız” dediler.

Antalya Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katıldığı toplantıda Kadriye ve Belek Beach parklarıyla ilgili sorunu gündeme getirdiğini ve bakanların kendisine “İşletme sahiplerinden 500 bin lira alındı” dediğini açıklamıştı. Aputkan bakanları “önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla” suçlamış ve İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istemişti.

Olayın üzerinden 48 gün geçmesine rağmen henüz soruşturma açılmadı. CHP Antalya milletvekili Rafet Zeybek 27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yaptığını hatırlatarak, “Bu rüşvet olayının üstünün asla örtülmemesini istiyoruz. Kimler yaptıysa ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Suç duyurusu dilekçesinde de olaya ilişkin soruşturma açılıp açılmadığının duyurulmadığı kaydedilerek, "Cumhuriyet Başsavcılığı resen bir soruşturma açmamış ise bu dilekçeyi şikayet dilekçesi olarak kabulü ile sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.