Salgın günlerinde Acun’un Survivor’ı karıştı: İşçiler isyan etti

Acun Ilıcalı’nın Dominik’te çekimleri devam eden ‘Survivor’ adlı yarışma programında önceki gün Dominikli işçiler eylemdeydi. Türk işçiler de salgın günlerinde maaş sıkıntısı yaşandığını, reyting nedeniyle programın devam ettiğini söylüyor.

Haber Merkezi

Acun Ilıcalı’nın Dominik’te çekimleri devam eden “Survivor” adlı programı yine işçi haklarının gaspıyla gündeme geldi.

Salgın nedeniyle yerli halktan çalışan işçiler bir ay önce işten çıkarılırken, işçilere 15 gün sonra yeniden işe alınacakları, maaşlarının 15 gününün devlet, 15 gününün de Acunmedya tarafından ödeneceği söylendi.

Ancak verilen bu sözün tutulmaması ve salgın koşullarında işsiz kalmaları nedeniyle işçiler önceki gün çekimlerin yapıldığı bölgeye gelerek tepkilerini dile getirdi, verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

Bu gelişme üzerine işçilerin oyun alanına doğru geleceği belirtilerek oyun ertelendi.

Türk işçiler de tepkili

Çekimlerde çalışan Türk işçiler de maaşlarını gecikmeli ve eksik olarak alırken, duruma tepkili.

Acunmedya tarafından çekimleri yapılan ‘Telemundo’ adlı programdaki yarışmacıların salgın nedeniyle ülkelerine dönmek istemesi ve programın iptal edilmesi sonrası ödeme sıkıntılarının arttığını belirten işçiler, harcırahlarının da ödenmeyeceğine yönelik bilgi aldıklarını dile getirdi.

Öte yandan 20’ye yakın işçinin işten çıkarıldığı öğrenilirken, bu işçilerin ilk uçakla Türkiye’ye gönderileceği ifade ediliyor.

Reyting nedeniyle çekimler devam ediyor

Şu an Türkiye’de başka bir program olmadığı için ve önemli bir gelir elde edildiği için programın durdurulmak istenmediğini aktaran işçiler, yaşadıklarını şöyle aktarıyor:

İlk günlerde maske dağıtıldı, dezenfektan dağıtıldı, evler sadece ilk hafta bir gün dezenfekte edildi. Yemekhanede insanlar arasındaki yakınlık azalmadı aksine herkes yine 20-30 cm mesafelerde duruyorlar, paket yemek sistemine geçildi ve yemekhanede herhangi bir toplanmanın önüne geçilmek için masalar kaldırıldı. Toplu durmamasına dikkat edilmesi gerektiği söylendi, yerli insanlarla ilişikler kesilmeye başlandı, dışarıya gerekmediği sürece giriş çıkış yapılması yasaklandı. Ve son olarak oyun alanlarındaki kalabalık Türk işçiler olmakla beraber sayı 3'te 1’e azaltıldı.