Salda Gölü'nde 'Millet Bahçesi' saldırısı yeniden mi başlıyor? 'Bilirkişi raporu öncesi oldubitti hazırlığı...'

'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Burdur'daki Salda Gölü'ne yapılmak istenen 'Millet Bahçesi' projesi için üç konteyner ile şantiye kuruldu. Proje çalışmalarının başlaması için hazırlık yapıldığı Salda Gölü'ne ilişkin soL'a konuşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, hazırlıkları oldubitti olarak değerlendirdi.

Haber Merkezi

'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Burdur'daki Salda Gölü'ne yapılmak istenen 'Millet Bahçesi' projesi için üç konteyner ile şantiye kuruldu.

Şantiye, Millet Bahçesi projesinin ihalesini 21 milyon 770 bin lira ile alan Güngör Tarım İnşaat Şirketi tarafından kuruldu. Çam ağaçlarının bulunduğu alana duş, tuvalet kabinleri ile bungalov tipi yapılar konuldu. 

Ayrıca Yeşilova Belediyesi'ne ait Sultan Pınarı işletmesinin de yıkılması için ihale açıldı.

'Bilirkişi kararından önceki çalışmaları oldu bitti olarak algılıyoruz'

Proje çalışmalarının başlaması için hazırlık yapılan Salda Gölü'ne ilişkin soL'a konuşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, ''Salda Gölü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan ormanlık kısmında bungalov çalışması var. Yine belediye tarafından izin verilmemesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izni ile küçük yapılaşmalar var.  Yapılaşma bir şekilde orada başladı. İhale süreci tamamlandı. İhaledeki projeye iptal davası açmıştık. Mahkeme kararı yeni çıktı oradan bilirkişi heyeti bekliyoruz. Bilirkişiden önce yapılan çalışmaları oldubitti şeklinde algılıyoruz. Bilirkişi heyetinin vereceği kararı bekleyerek bir yol haritası çizmek istiyoruz.  Doğru olan bilirkişi heyetinin vereceği kararın beklenmesidir. Hukuka uygun olan budur'' diye konuştu.

Ne olmuştu?

Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırlarında bulunan ve turkuaz suyu, beyaz kumsalı ile ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan Salda Gölü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini yürüten yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonlarla, alandaki kumsal tahrip edilmişti.

Kepçeyle kazılıp, kamyonlarla sahilden alınan kumlar, 5 kilometre uzağa, gölün başka noktasındaki kıyıya götürüldü. 

Atılan bu adıma gösterilen büyük tepkinin ardından, şirket hakkında soruşturma başlatılmış, taşınan kumlar da eski yerlerine geri getirilmişti.