Sağlık çalışanlarına ücret eşitsizliği: Şimdinin sorunu değil, sistem sorunu

Türk Hemşireler Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, sağlık çalışanları arasında yaratılan eşitsizliğe ve salgın koşullarındaki haksız uygulamalara ilişkin soL'a değerlendirmede bulundu.

Neslihan Koçaslan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "müjde" olarak duyurduğu sağlık çalışanlarına ek ödemeler yapılmaya başlandı.

Ödemelerin başlamasıyla birlikte sağlık çalışanları arasındaki eşitsiz uygulamalar, salgın koşullarında mücadele eden sağlık emekçilerine yönelik haksızlıklar yeniden gündeme geldi.

Türk Hemşireler Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, bunun şimdinin sorunu olmadığını, başından beri uygulanan sistemin sorunu olduğunu belirtti. 

Yıldırım, uygulanan sistemi soL'a anlattı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

Tavana gitmeden belli bir limitle veriliyordu. Her personelin kendisi için tanımlanan tarifesi başkaydı. Hekimler performansa dayalı bir şekilde alıyordu. Yaptığı işler ne kadar çoksa, ona göre kendilerine dönecek bir sistem vardı. Onu da kısarak veriyorlardı.

Hemşireler için şöyle bir durum vardı: Onlar denge adı verilen bir tazminat alıyorlardı, sabit olan. Onun dışında bu performans sisteminde havuzda oluşan para paylaşılıyordu. Havuzdan zaten dağıtıldığı zaman, havuzda yeteri kadar para olmadığında 1 TL, 2 TL gibi çok cüzi rakamlar oluyordu. Hemşireler için tavan olarak sayılan miktar zaten yine belli bir sınırda. Birinci derecede bir hemşirenin alabileceği sınır 1800, 1900 civarında.

'Sistem kıyasladığı için arkadaşlarımız kıyaslıyor veya bunu konuşuyor'

Haber
Haber Merkezi

Normal koşulllarda mesaiye kalınca bunu karşılıyorduk. Şimdi mesai yok. Bir çoğunda da bu farklılık ayrıcalıklı bir durum yaratmıyor. Bu yönetmeliğin özelliği bu. Onlar yine tavandan da alsalar, o tavan hemşireler için çok anlamlı değil. Keşke bundan bağımsız bir şekilde mevcut olan iş gücüyle öyle bir fon oluşturulsa. Devlet bunu planlayıp yapabilir. Hemşirelere de mevcut sistemin dışında bir değerlendirme yapılabilirdi.

'Bu emek parayla ölçülemez'

Yoksa bu emek parayla ölçülmüyor biliyorsunuz, ölçülebilecek bir şey de değil. Ama şu anda sistem uygulandığı için arkadaşlarımız bir kıyaslama yapıyorlar ve de haklarını konuşuyorlar. Yoksa para verin bize, prim verin bize, biz öyle iş yaparız demiyorlar.

'Bu sistem böyle kurgulandı'

Yani bu şimdiye özgü bir durum değil, bu sistem zamanında böyle kurgulandı. Hekimler performans üzerinden değerlendiriliyor ancak onlar da sistem yüzünden tam olarak yararlanamıyorlar. 

Hemşireler 20 yılda emekli olmayı bekliyorlar, asıl istedikleri yıpranma payından yararlanarak bunu elde etmek. Esas mücadeleleri bu.