Sağlık Bakanı 'sokağa çıkma yasağı düşüncesi yok' dedi, ertesi gün yasak açıklandı

İçişleri Bakanlığı dün 15 ilde bu haftasonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir gün önce yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde haftasonu sokağa çıkma yasağı düşünülmediğini söylemişti.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı dün gece yayımladığı bir genelgeyle 15 ilde bu haftasonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Oysa bir gün önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulanması konusunda genel bir düşünce olmadığını söylemişti.

Koca Perşembe günü yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında haftasonu yasağın devam edip etmeyeceği sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Sokağa çıkma kısıtlaması, bildiğiniz gibi daha çok özellikle en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı durumda daha çok uyguladığımız bir durumdu. Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa, o durumda gerektiğinde illerde her zaman karar almak olabilir. Bilim Kurulunun böyle bir önerisi oldu. Gerektiğinde iller bazında, vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir.”

İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece “15 ilde; 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamanın olduğu cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek” açıklaması yapıldı.

Haftasonu sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde uygulanacak.