'Sağlık Bakanı aşının risk grubundakilere ücretsiz yapılacağını söyledi'

Hürriyet başyazarı Müftüoğlu, Sağlık Bakanı Koca'nın kendisine 'Risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanması ücretsiz olarak tamamlanacak' dediğini aktardı.

Haber Merkezi

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla koronavirüs aşısı hakkında yaptığı görüşmeye ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Pfizer-BioNTech'in 1 yıl içinde 600-650 milyon kişiye yetecek kadar aşı üretmeyi taahhüt ettiğini söyleyen Müftüoğlu, yazısında şu bilgilere yer verdi:

"Amerika'nın 300, Avrupa Birliği’nin 200, İngiltere’nin 50, Kore ve Japonya’nın 100’er milyon doz aşı siparişi verdikleri eğer doğruysa -ki doğru olduğu anlaşılıyor- özellikle mRNA aşısına hepimizin ulaşması maalesef mümkün görünmüyor. Bu nedenle bazı ülkelerde Çin ve Rus aşılarının da kullanılacağı anlaşılıyor. Bizde zaten yola Çin aşısıyla çıkıyoruz. Birkaç hafta önce yaptığım görüşmede de Sayın Bakan bana açık ve net olarak uygulamaya Çin aşısıyla başlanacağını, ilk iki ay içerisinde risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanmasının ücretsiz olarak tamamlanacağını açıklamıştı. Kanaatim o ki aşı bizde de ücretsiz yapılacak. Ama bilelim ki öncelik risk grubundakilerin olacak."