Sadece deprem fotoğraflarıyla zengin olmamış: İşte AKP'li şirketin ortakları...

Elazığ depremi sonrası Şehircilik Bakanlığı'ndan 415 bin liralık fotoğraf çekim ihalesi alan AKP'li Cemalettin Kömürcü'nün şirketinin faaliyetlerinin bunun çok ötesinde olduğu ortaya çıktı. Neredeyse tüm kamu kurumlarının 'iletişim' işlerini alan şirketin portföyünde Kaz Dağları'nı yok eden Alamos Gold'un 'kurumsal kimlik' işleri de bulunuyor.

Haber Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın, Elazığ depreminden sonra fotoğraf ve video çekimi yaptırdığı AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kömürcü’nün şirketi Netvizyon Mediapark'a 415 bin TL ödediği ortaya çıkmış, deprem fotoğrafı için yapılan yarım milyonluk ödeme tepki çekmişti.

Söz konusu ödemenin yapıldığı şirketin yaptığı işlere bakınca, ilgili ödemenin pek de "sürpriz" olmadığı da anlaşıldı.

Kömürcü’nün sahibi olduğu şirket, söz konusu ihaleyi aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da depremlerdeki koordinasyonu sağlayan kurum olan AFAD'ı da "ortakları" arasında sayıyor. Yani yandaş şirket, işbirliği yaptığı kurumlardan "adrese teslim ihaleler" alıyor.

Ancak Kömürcü'nün şirketinin "iş ortaklığı portföyü" oldukça geniş.

Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TOKİ...

AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kömürcü’nün şirketi, ne kadar kamu kurumu varsa neredeyse hepsiyle "iş ortaklığı" yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD dışında kurumun "ortakları" arasında saydığı bazı kamu kurumları şöyle:

  • Cumhurbaşkanlığı 
  • Milli Savunma Bakanlığı
  • Ekonomi Bakanlığı
  • Milli Eğitim Bakanlığı
  • Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
  • TAI, TEI
  • TOKİ
  • TÜRKSAT
  • Halkbank
  • Ankara Üniversitesi

Kurumun sayfasında "ortaklık" olarak sayılan ve kurumlara verilen hizmetlerin listesi de yer alıyor.

Örneğin Cumhurbaşkanlığı ile yapılan "işin" adı "Liderlik Yönetimi" programı olarak adlandırılıyor, AFAD'la yapılan işin adı "Etkinlik Yönetimi" olarak adlandırılıyor, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan iş ise "Savunma Sanayi Farkındalık Kampanyası" olarak tanımlanıyor.

Bir şirketin, neredeyse tüm kamu kurumlarından "iş" almayı başarmasının arkasında, Kömürcü'nün AKP Ankara İl Yöneticiliği sıfatının etkili olduğu belirtiliyor.

Patronlar da onlarla çalışıyor: TOBB, Koç

Kömürcü'nün şirketi kamu kurumları dışında patron örgütleriyle de "ortaklık" içinde bulunduğunu belirten bir liste açıklarken, bu listede çeşitli işlerini yaptığı kurumların listesi yer alıyor.

Koç Sistem, TOBB, Filli Boya, Akkuyu NGS bu kurumlar arasında yer alırken, ilgili liste Kömürcü'nün işleri nasıl ilerletmiş olduğunu da gözler önüne seriyor.

Şirketin "Kurumsal Kimlik" çalışmasını yürüttüğü firmalar arasında Çanakkale'de Kaz Dağları'nı talan eden Alamos Gold adlı firma da yer alıyor.