Russia Insider'da siyahları hedef alan ırkçı yazı

Russia Insider adlı internet sitesinde, siyahları hedef alan ırkçı ve antikomünist bir yazı yayınlandı.

Dış Haberler

Rusya'da yaşayan ABD'li göçmenler tarafından kurulan Russia Insider adlı internet sitesinde, siyahları hedef alan ırkçı bir yazı yayınlandı.

Güney Afrika'daki Apartheid rejiminin savunulduğu "Güney Afrika: Beyazlar tarafından kuruldu, Siyahlar tarafından yıkıldı ve bastırıldı - Amerika'da buna izin mi vereceğiz?" başlıklı yazıda antikomünist ifadeler de yer alıyor.

Güney Afrika'nın beyazlar tarafından kurulduğu ve ülkeyi beyazların başarıya taşıdığı iddia edilen yazıda, "Beyazlar, Güney Afrika'nın büyük bir başarı elde etmesi yolunda kan ve gözyaşı döktü. Ülkede erişilen refahın ardından siyahlar zenginliği paylaşmak için ülkeye göç etmeye başladı. Görünüşe göre siyahlar beyaz insanların 'ırkçılığından' uzak durma konusunda çok endişeli değillerdi, aynı bugün uzak ülkelerden beyaz topraklarına gelen istilacılar gibi. Beyazların çağlar boyu inşa ettiği medeniyetleri paylaşmak istediler" ifadeleri yer aldı.

Yazıda, "20. yüzyılın ikinci yarısında büyük beyaz imparatorlukları kolonilerine bağımsızlığını verirken Güney Afrika Beyaz karşıtlarına karşı daha güçlü durdu. Siyahlar taleplerinden vazgeçmedi, çünkü dünyanın geri kalanının 'eşitlik' gibi yahudi-bolşevik söylemleriyle delirdiği dönemden güç alıyorlardı. Beyazlar, burada 'ırkçılıklarıyla' dünyadan izole yaşamak zorunda kaldılar, çünkü düşük IQ'lu siyahların yönetiminden ayrı yaşamak istiyorlardı" gibi ırkçı ifadeler yer alıyor.

Bugün ABD'de yaşayan beyazların da "aynı durumdan muzdarip" olduğunun iddia edildiği yazıda, siyahların ABD'de beyazlarla aynı avantajlarla sahip olduğu ve bazı durumlarda siyahların beyazlardan daha avantajlı olduğu savunuluyor. Yazıda, "Siyahların IQ'su hâlâ çok düşük, bazı siyahların beyazlardan daha yüksek IQ'su olmasının sebebi beyaz ırkla karışmış olmaları" deniyor.

Yazıda, "beyazların söz konusu mağduriyetinin dile getirilemediği, çünkü bunun yahudilerin 'bolşevik-tarzı' devrim planlarını engelleyeceği" iddia ediliyor.

Beyazların ırkçılığın en büyüğüne maruz kaldığı iddia edilen yazıda, "Bunu önleyemezsek, Güney Afrika'dan daha kötü bir duruma geliriz" deniliyor.