RTÜK'ün sicili: Yandaşlara uyarı, muhalif kanallara 36 kez yaptırım

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün bir buçuk yıllık sicilini raporlaştırdı. RTÜK, yandaşlara iki defa uyarı ve bir kez para cezası verirken, muhalif kanallara 36 kez yaptırım kararı aldı.

Haber Merkezi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi CHP'li İlhan Taşçı, RTÜK'ün 1 Ocak 2019-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılan toplantılarda, alınan ceza kararlarını raporlaştırdı. 

Taşçı'nın yayımladığı rapora göre, iktidara muhalif yayın yapan Halk TV, Tele 1, KRT ve Fox TV’ye 28'i idari para cezası, 8'i yayın durdurma olmak üzere toplam 36 kez yaptırım kararı aldı. Alınan idari para cezası kararlarının sonucunda dört kanal toplam 11 milyon lira ceza ödedi. 

RTÜK, Fox TV’de Fatih Portakal ile Ana Haber Bülteni’ne 3 kez, Halk TV’deki Siyaset Kültürü programına 2 kez, Medya Mahallesi'ne 5 kez, Sözüm Var programına 5 kez, KRT TV'deki Haber Merkezi programına 2 kez olmak üzere 12 program için durdurma kararı aldı.

Yandaşlara sadece uyarı

İktidara muhalif yayınlar yapan kanallara ceza yağdıran RTÜK, yandaş kanallar için aynı cesaret ile hareket etmiyor. 
Taşçı'nın raporuna göre, son bir buçuk yılda ATV ve Ülke TV'ye birer kez uyarı, TGRT Haber'e de bir kez idari para cezası verildi.