RTÜK Başkanı ölüm tehditlerinin savrulduğu kanala sahip çıktı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmemesi gerektiğini, tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını savundu.

Haber Merkezi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmemesi gerektiğini söyledi. Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” dedi.

Şahin, katıldığı bir canlı yayında olay hakkında, “Çok büyütülecek bir konu değil” dedi.

RTÜK Başkanı'nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Ülke TV’de talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama yapıldı. Komşularıyla ilgili bir söylemde bulunuldu. Tabi burada güzel olan şu. İlgili televizyon kuruluşu bir açıklama yaptı. Böyle bir söyleme katılmadıklarını, darbeyi kınamanın ötesinde söylemlerin asla altında imzalarının olmayacağını söylediler. Bu bizim için sevindirici bir haber. Bu özürler Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in dün yapılan toplantıya "mazaret" bildirerek katılmamış, tehditler savuran Sevda Noyan toplantıda hiç gündeme getirilmemişti.

Ülke TV kanalında Esra Elönü'nün "Arafta Sorular" adlı programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında ölüm tehdidinde bulunarak, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır" demişti.