PTT’de işçilere ‘neden sosyal medyada paylaştın’ baskısı

PTT emekçileri çalışma koşullarına isyan ederken, artan salgın koşullarında kendileri için daha ciddi önlemler talep etti. Bu taleplerin sosyal medyada dile getirilmesi sonrası kurum yöneticileri anında baskıya başladı.

Haber Merkezi

PTT emekçileri, salgın koşullarında kendileri için alınan önlemlerin son derece yetersiz olduğunu dile getirirken, salgın günlerinde gelen zaruri olmayan siparişlere de kendi kişisel sosyal medya hesaplarından tepki göstermişti.

Kurum bu konuda bir düzenleme talep etmek ya da işçiler için daha fazla önlem almak yerine, işçilere baskı uygulamaya karar verdi.

Bir PTT emekçisi, kurumla ilgili herhangi bir paylaşım yapılmaması için çalışanlara bir belge imzalatıldığını belirtirken, sosyal medya kullanımları konusunda yöneticilerin sözlü uyarılarda da bulunduğunu ifade etti.

Verilen koruyucu malzemelerin işçilerin çalışma yoğunluğu düşünüldüğünde yeterli olmadığına da işaret eden kurum çalışanı, bu nedenle işçilerin kendileri için ek koruyucu malzeme almak durumunda kaldığını ifade etti.

Çalışma alanlarının salgının yayılmasına çok müsait olduğuna da işaret eden PTT emekçisi, “Onlarca işçi aynı dağıtım alanında iş paylaşıyoruz. Sırtımızdaki dağıtım yüküyle kapı kapı dolanıyoruz. Zaten bizim için koşullar salgın öncesi de çok zordu, şimdi bir de bu salgın riskiyle hayatımız tehlike altında çalışıyoruz” dedi.