Pazar günü çalışmak istemeyen halı fabrikası işçileri istifaya zorlanıyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve marka adı Koza Halı olan DokuTeks'te çalışan 3 işçi salgında pazar günü çalışmak istemedikleri için istifaya zorlandı.

Haber Merkezi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan DokuTeks'te çalışan DİSK Tekstil üyesi 3 işçi salgında pazar günü çalışmak istemedikleri için istifaya zorlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren DİSK Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen şunları söyledi:

"Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde, marka adı Koza Halı, şirketin resmi adı DokuTeks. Bu halı fabrikası salgının başından beri işçiler için gereken önelemleri almayan yerlerden birisi. Sokağa çıkma yasağında da valilikten izin alıp çalışıyorlar. Resmi tatillerde de işçileri zorla çalıştırıyorlar. 3 tane sendikalı işçi arkadaşımız tatil günü olan pazar günü zorla çalıştırılmayı kabul etmediklerini, mesaiye gelmeyeceklerini söylüyorlar. Fabrika da işten atmak yasak olduğu için 'O zaman istifanızı verin sizi işten çıkaracağız' diyor. İşçiler bunu da kabul etmediği için müdürün talimatıyla güvenlik zoruyla kapı dışarı edildiler ve ilk önce servisten içeri de alınmıyorlar yine talimatla.

Bunun üzerine arkadaşlarımız fabrika önünde beklemeye başladılar. İşçiler direnince müdür geri adım attı ve servislere bindiler. 'Tazminatlarınızı da vereceğiz, istifa edin' dendi ama arkadaşlarımız çalışmak istiyor. Pazartesi işe gidecekler. Eğer fabrikaya alınmazlarsa direniş başlatacağız. Fabrika önünde açıklama yapacağız.

Burası bizim yeni örgütlenmeye başladığımız bir yer ve aynı zamanda burası salgın riskine karşı gereken önlemlerin alınmadığına dair en çok şikayetin geldiği fabrikalardan biri. Örneğin servisler tamamen dolduruluyor şehir içinde ve organize sanayi bölgesine giden yolun girişinde bir yerde diğer servislere dağıtılıyor işçiler. Fabrikada gerekli önlemler de alınmıyor."