Patronların kâr hırsı işçileri öldürmeye devam ediyor

Patronların Ensesindeyiz İnşaat İşçileri Dayanışma Ağı tarafından Ümraniye’de bulunan Finans merkezi şantiyesinde işçilerin kaldığı yatakhanede yangın çıkması üzerine açıklama yapılarak, '6 kişi ağır yaralandı. Arkadaşlarımız işsizlikle tehdit ediliyor' denildi.

patronların ensesindeyiz

Patronların Ensesindeyiz (PE) İnşaat İşçileri Dayanışma Ağı, İstanbul Ümraniye’de bulunan Finans merkezi şantiyesinde Yapı&Yapı İnşaat firması işçilerinin kaldığı yatakhanede yangın çıkması üzerine açıklama yaptı. 

PE açıklamasında, "Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen şantiyede çalışmalar devam ettirilmektedir. Patronların kâr hırsı ne salgın, ne de başka bir tehlikeyi umursamadan işçileri çalışmaya zorlamaktadır" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Bu gece saat 02:30 civarında İstanbul Ümraniye’de bulunan Finans merkezi şantiyesinde, Yapı&Yapı İnşaat firması işçilerinin kaldığı yatakhanede yangın çıktı. 6 arkadaşımız ağır yaralandı. Adıyamanlı iki çocuk babası Hüseyin Yurtsever ise yaşamını yitirdi. Başta ailesi olmak üzere tüm inşaat işçilerinin başı sağ olsun.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen şantiyede çalışmalar devam ettirilmektedir. Patronların kâr hırsı ne salgın, ne de başka bir tehlikeyi umursamadan işçileri çalışmaya zorlamaktadır. Ramazan Bayramı nedeniyle birçok işçi evlerine gitmiş yangın daha büyük bir faciaya dönüşmemiştir.

Finans merkezi şantiyesinde, koronavirüs salgını sebebiyle alınması gereken önlemlerin birçok inşaat firması tarafından alınmamasına rağmen, bizlere önlemler alınmışçasına, hastalanmamız durumunda sorumlusu biz olacakmışız gibi kağıtlar imzalattırılmaya çalışılmakta, imzalamayan arkadaşlarımız ise işsizlik ile tehdit edilmektedir.

AKP, tıpkı diğer şantiyelerde olduğu gibi, halka hayal satmakta, dünyanın “ en büyük“ havalimanı, finans merkezi, köprü gibi patronları daha da semirten projeleri birer başarı gibi sunmakta iken inşaat emekçilerine ölümü reva görmekte, patronların değil aylarca yatmayı, 1 saat kalamayacakları barınakları işçilere lütufmuş gibi sunmakta, kendileri asla yemeyecekleri yemeklerle, ekmek arası ıspanakla saatlerce mesaiye bırakmakta ve bu durumu bizlere “normal”miş gibi dayatmaktadır.

İş kazalarına, iş cinayetlerine, hak gasplarına, emekçilere sunulan çalışma şartlarına ve alınmayan işçi güvenliği ve sağlığı önlemlerine sessiz kalmayacağız. Tüm emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz, yalnız değilsiniz.

Yaşadıklarınızı içinize atmayın, yok saymayın, yalnızım demeyin Patronların Ensesindeyiz’e ihbar edin.

Örgütlenelim, hesap soralım."