Patronların Ensesindeyiz Ağı fazla çalışmayı duyurdu, banka hafta sonu çalışmayı iptal etti

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na ulaşan banka emekçileri çoğu şubede hafta sonu mesai için çağrı yapıldığını bildirmişti. Hafta sonları da çalıştırılmaya zorlanan Vakıfbank İzmit bölge çalışanlarının bu durumunun gündeme taşınmasının ardından bankanın bölge müdürlüğü çalışanlara yeni bir bilgi geçerek uygulamayı iptal etmek zorunda kaldı.

soL - Patronların Ensesindeyiz

NE OLMUŞTU?

Vakıfbank’ta risklere rağmen zorla çalıştırma iddiası

PE Ağı’na ulaşan bilgiye göre, Vakıfbank Pendik Dolayoba Şubesi’nde bir personelde koronavirüs şüphesi dolayısıyla şube kapatıldı ve çalışanlar evlerine gönderildi. Banka yönetiminin söz konusu şubeyi başka şubelerden personel çağırarak Pazartesi günü tekrar açmayı düşündüğü belirtiliyor.

Bankalarda risk altında çalışmanın yanında hafta sonu mesaileri de artmaya başladı. Patronların Ensesindeyiz Ağı'na (PE) ulaşan banka emekçileri ise sorunlarını dile getirmeye devam ediyor.

Bir örneği de iki gün önce Vakıfbank’ın İzmit Bölge Müdürlüğü’ne bağlı şubelerinde yaşanmıştı. PE'ye ulaşan

banka emekçileri çoğu şubede hafta sonu mesai için çağrı yapıldığını bildirmişti.

PE risk altında ve üstelik hafta sonları da çalıştırılmaya zorlanan Vakıfbank İzmit bölge çalışanlarının bu durumunu gündeme taşıdı. Bunun üzerine bankanın bölge müdürlüğü çalışanlara yeni bir bilgi geçerek hafta sonu çalışmayı iptal etti.