Patronlar vakit kaybetmedi: Binlerce kişinin elektrik ve doğalgazı kesilecek!

Salgın günlerinde halkın faturalar ertelensin talebini dikkate almayan AKP, patronların fatura kesememesi ‘tehlikesine’ karşın kıyas fatura düzenlemesine imza atmış, her durumda patronların fatura tahsilatı yapmasını sağlamıştı. Nisan-Haziran arasında yurttaşlara yüksek fatura çıkaran ancak kesinti yapamayan şirketler, soL’un edindiği bilgiye göre bugünden itibaren yoğun kesintilere başlayacak.…

Haber Merkezi

Salgın günlerinde halkın “faturalar iptal edilsin" ve “ertelensin” taleplerine kulaklarını kapatan AKP, sadece kesinti konusunda sözlü bir talimat vermiş, patronlardan Temmuz ayı başına kadar kesinti yapmamasını istemişti.

Buna karşın birçok ilden kesinti haberleri gelmiş, bu kesintilerin salgın öncesindeki biriken borçlar nedeniyle yapıldığı ileri sürülmüştü.

Maaşlar düştü, fatura soygunu daha da büyüdü

Salgın günlerinde yurttaşların kısmen eve kapanması nedeniyle zaten oldukça yüksek olan fatura bedelleri daha da yüksek hale gelirken binlerce abone bu süreçte faturalarını ödeyemez duruma düştü.

Milyonlarca emekçinin ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneği adı altında maaşlarında da kesintiye gidildiği salgın günlerinde AKP’nin patronlardan istediği “kesinti yapmayın” ricasının son günü de dolunca kesinti süreci başladı.

soL’un büyük kentlerde elektrik kesim işlerinde görev yapan çalışanlardan edindiği bilgiye göre, önümüzdeki günlerde salgın sürecinde biriken borçlar gerekçe gösterilerek ciddi kesintiler yapılacak. Kesinti listelerinin dolup taştığı, binlerce kişinin elektrik ve doğalgazının kesileceği öğrenildi.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’ndan önemli çağrı

Fatura soygunu kesintilerle birlikte yeni bir hâl alacakken, Patronların Ensesindeyiz Ağı (PE), “Bu faturaları kabul etmiyoruz” diyerek yurttaşlara önemli bir çağrıda bulunmuştu.

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının artık ödenemeyek bedellere ulaştığına dikkat çeken Patronların Ensesindeyiz Ağı, “Doymak bilmeyen dağıtım şirketleri kullanım bedellerinin yanına birçok kalem ekleyerek faturaları şişiriyorlar. Salgın dönemi bize gösterdi ki elektrik, su ve doğalgaz sermaye kuruluşlarının kâr kapısı olarak görülüyor. Bırakın halkın yararına düzenleme yapmayı dağıtım şirketlerinin pervasızlığı ile karşı karşıya kaldık bu süre boyunca. Birçok dağıtım şirketinin usulsüz fatura düzenlediği ortaya çıkıyor” ifadesini kullanmıştı.

‘Faturaları kabul etmiyoruz, borçlar silinsin’

“Dağıtım şirketlerinin usulsüzlüklerine karşı ancak hep birlikte yanıt verebiliriz. İtiraz etmedikçe daha fazla usulsüzlükle karşılaşıyoruz. Usulsüz olduğunu düşündüğünüz faturaları paylaşalım ve dağıtım şirketlerini ifşa edelim” diyen Patronların Ensesindeyiz Ağı, usulsüz faturalara karşı bir ihbar hattını da devreye soktuğunu duyurdu:

Biliyoruz ki birlikte mücadele edersek zamları geri aldırabilir, usulsüzlükleri ortaya çıkarabilir, dağıtım şirketlerine dur diyebiliriz.
Patronların Ensesindeyiz dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı fatura soygununa karşı dayanışmaya çağırıyor.
Fatura Usulsüzlükleri İhbar Hattı:  

[email protected]
Twitter:  @FKabulEtmiyoruz  @pensendeyiz

Yurttaşların salgın nedeniyle evlerinde kalmaya sevk edildiği koşullarda elektrik, su ve doğalgaz tüketimi kaçınılmaz olarak artmaktadır. Memleketin her köşesinden, artan faturalara ilişkin şikâyetler yükselmekte. Faturaların hatalı, fazla veya uzun dönemli kesildiğine dair haberler gelmektedir. Salgın nedeniyle işsizlik ve ücretsiz izin uygulamaları ile boğuşan emekçilerin sırtındaki fatura yükü gitgide ağırlaşmakta, yurttaşlar asgari gereksinimlerini karşılayamaz hale gelmektedir.

Faturaları Kabul Etmiyoruz Tüm Borçlar Silinsin