Pandemi şarlatanlığı da tetikledi: Salgın 5G'den, kediler yayıyor, tütsü iyi geliyor...

Covid-19 ile ilgili komplo teorileri çeşitli konularda kendini göstermeye devam ediyor. Bunlardan en sonuncusu salgına 5G teknolojisinin yol açtığı iddiası oldu. Rolü olduğu teorilerinin ardından İngiltere’de baz istasyonlarına saldırılar düzenlendi.

Yavuz Karamahmutoğlu

Koronavirüs pandemisi ile 5G teknolojisi arasında bir bağlantı olduğuna yönelik komplo teorilerinin ardından İngiltere'de bazı baz istasyonu direkleri yakıldı.

Birmingham ve Liverpool'da ve Merseyside'da cep telefonu baz istasyonlarının yakıldığı belirtildi.

Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove 5G ile koronavirüs arasındaki bağlantı iddialarını "tehlikeli bir safsata" diye niteledi.

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Departmanı'ndan yapılan açıklamada 5G ile koronavirüs arasındaki bağlantıya dair "kesinlikle hiçbir inandırıcı kanıt yok" denildi. 

Hükümetin koronavirüsle ilgili günlük brifinginde konuşan Kabine Ofisi Bakanı Gove, 5G ile Kovid-19 arasında bağlantı kuran komplo teorilerini "safsata, aynı zamanda tehlikeli bir safsata" diye niteledi.

TÜRKİYE'DE DE YAYICILARI VAR

Soner Yalçın Sözcü gazetesindeki köşesinde 5G teknolojisiyle, pandemi arasında ilişki olduğuna dönük olarak şunları yazmıştı:  “ABD merkezli küresel medya, geçen yıl ısrarla 5G'nin sağlığa kötü etkisi olduğunu ve öldürücü kanser-grip benzeri semptomlara neden olduğunu yazmaya başladı. Şunu da yazdılar: 5G sadece 4G'den sonraki yeni nesil mobil bağlantı değil; özellikle askeri” teknoloji; bir biyolojik silahtı bu… Ki bunlar yazılırken daha ortada koronavirüs yoktu! Peki. 5G sunumu için seçilen test şehri hangisiydi; koronavirüsün ortaya çıktığı Wuhan! Wuhan, 18-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Military World Games'e ev sahipliği yaptı. Ve etkinlik için 5G'yi ilk kez kullandı.

Enfeksiyonun hayvandan insana bulaştığı yönünde veriye rastlanmadığını ifade eden DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic, “Covid-19 hastalarının sahip oldukları evcil hayvanlara bazı durumlarda hastalığın bulaştığından haberdarız” diye konuştu. Enfeksiyonun başlıca yayılma yolunun ‘insandan insana bulaşma’ olduğunu hatırlatan Jasarevic, aynı zamanda Kovid-19 hastalarına ‘evcil hayvanlarla ilgilendikleri zamanlarda temasları kısıtlamaları’ çağrısında bulundu.

Aynı gün... 18 Ekim 2019'da New York Johns Hopkins Center, Dünya Ekonomik Forumu ve (aşı imparatoru) Bill ve Melinda Gates Vakfı ile ortaklaşa salgın hastalıklar simülasyonu 'Olay 201 – Küresel Bir Salgın Egzersizi'ne ev sahipliği yaptı. Bu simülasyon için hangi virüsü seçtiklerini tahmin edin? Evet, koronavirüs! 5G denemesi mi koronavirüse yol açtı? Yoksa koronavirüs mü, 5G teknolojisinin önüne geçmek için piyasaya sürüldü? Zaman sorunun yanıtını ortaya çıkaracak mutlaka.”  

5G İLE İLGİSİ YOK

Konuyla ilgili bir soL’a bilgi veren Biyofizik Uzmanı “salgının 5G şebekesinin işletildiği yerlerde yayıldığını gösteren haritaların paylaşıldığını görüyoruz. Kaynağını bilmiyoruz ama Türkiye gibi 5G bulunmayan yerlerde de salgın ilerlediğine göre, hastalık ile 5G arasında böyle bir bağlantı olmadığı kesin. Virüs 5G sinyalleri ile oluşturulmuş veya tetiklenmiş olabilir mi? Her şeyden önce, SARS-CoV-2’nin koronavirüs ailesinin bir parçası olarak doğal evrimle ortaya çıktığı biliniyor. Genomu tamamen yayınlandı ve zaman içindeki değişimi de takip ediliyor. Kaldı ki dijital elektromanyetik sinyallerle bir virüsün yaratılmasının veya harekete geçirilmesinin hiç bir yolu yok. Fizik ve biyokimyada bilinen böyle bir işlem yok.” değerlendirmesinde bulundu. 

'EVCİL HAYVANLAR SOKAĞA ATILMAYA BAŞLANDI'

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu da salgının hayvanlardan insanlara geçtiğini zanneden çok sayıda ailenin evinde beslediği evcil hayvanlarını dışarı atmaya başladığını bildirdi.

Virüsün hayvanlardan insanlara geçtiğine ilişkin inanışın tamamen bilim dışı olduğunu belirten Eroğlu, önlem alınmaması halinde sokağa atılmış evcil hayvan sayısının daha da artacağı uyarısında bulundu. 

 TÜTSÜLÜ ÖNLEM

AKP'li Niğde Ulukışla Belediyesi görevlileri koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen günlerde tütsü yakarak mahalleleri gezdi. Sosyal medyada yer alan videoda ilçe belediye başkanı Ali Uğurlu yakılan tütsünün önünde yaptığı açıklamada “Koronavirüsünden kurtulmak istiyorsak Ulukışla Belediyesi ve halkı olarak önerimiz üzerlik diye bilinen tütsünün herkesin evinde tütmesini istiyoruz. Yöresel inançlarımıza göre bunun koronavirüsünü defedeceğine inanıyoruz. Herkesi tütsü yakmaya davet ediyoruz” dedi.