Oyuncular Sendikası’ndan ‘Ozan Güven’ açıklaması

Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladığı iddia edilen Ozan Güven ile ilgili açıklama yapan Oyuncular Sendikası, konunun yakından takipçisi olacağını bildirdi.

Haber Merkezi

Oyuncular Sendikası, Deniz Bulutsuz’u darp ettiği iddia edilen üyesi Ozan Güven’le ilgili yaptığı açıklamada yargıya intikal eden sürecin yakından takipçisi olacağını ve kendi iç prosedürleri gereği hareket edeceğini bildirdi.

Sendikada yapılan açıklamada “Her gün farklı biçimlerde tanık olduğumuz kadınlara yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddetin önlenmesi için yasa koyucuların ama ve fakat demeden sorumluluk almasını bekliyoruz” denildi.

Açıklamada “01.07.2020 tarihinde basın ve sosyal medyaya yansıyan daha sonrasında da yargıya intikal eden süreci, taraflardan şiddet uyguladığı iddia edilen kişinin üyemiz bir oyuncu olması sebebiyle yakından takip edeceğimizi ve kendi iç prosedürlerimiz gereği hareket edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz” ifadesine yer verildi.

Ozan Güven'e Babil dizisindeki rol arkadaşları da tepki gösterdi.

Aslı Enver, kişisel Instagram hesabında story olarak yaptığı paylaşımda "Şiddetin her türlüsüne hayır" derken, Nur Fettahoğlu da aynı platformda "Kendimi bildim bileli, gücüm yettiğince kadına şiddete karşı sesimi çıkardım, çıkarmaya da devam edeceğim çünkü her ne olursa olsun bu konuda fikrim değişmez. Şiddet kimden gelirse gelsin her türlüsüne karşıyım, kabul edilemez" tepkisini gösterdi.

Birce Akalay ise konuya dair düşüncelerini kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda dile getirdi. Kadına şiddetin asla onaylanamayacağını belirten Akalay, şunları söyledi:

"Hele ki bildiğimiz, gördüğümüz, bizzat yaşadığımız onca acıdan sonra. Bugün yıllardır tanıdığım ve benimle aynı düşüncelerde olduğundan emin olduğum arkadaşım Ozan'ın yaşadığı ve yaşattığı bu acıdan, gördüklerim ve duyduklarımdan son derece üzgünüm. Twitter herkesin özgürce düşüncelerini dile getirdiği bir mecra. Benim için de farksız inanın. Ancak böyle bir vaziyet dostunuzun başına geldiğinde yaşadığınız şokla insan sözlerini nasıl seçeceğini bilemiyor. Tek söyleyebileceğim şaşkın ve herkes için sonsuz üzgün olduğumdur."