'Omuz ver, kadınlar yaşasın' diyenler Ankara'da bir araya geldi

TKP ve Komünist Kadınlar'ın 'Omuz ver, kadınlar yaşasın' çağrısıyla çok sayıda kişi Ankara Olgunlar Caddesi girişinde bir araya geldi, buradan hep birlikte Kızılırmak Caddesi'ne yürüyerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, 'Omuz verin, dayanışma ve aydınlanmanın, eşitliğin ve özgürlüğün Türkiye'sini kuralım! Omuz verin, kadına karşı şiddet son…

Haber Merkezi

TKP'nin ve Komünist Kadınlar'ın "Omuz ver, kadınlar yaşasın" çağrısıyla ilk buluşma Ankara'da yapıldı.

Kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütmek ve güçlerini örgütlemek için buluşan emekçiler saat 18.00'den itibaren Ankara Olgunlar Caddesi'ndeki Madenci Heykeli önünde bir araya geldi.

Burada polisin kurduğu barikat nedeniyle Olgunlar Caddesi girişinde buluşan kitle, buradan sloganlarla Kızılırmak Caddesi'ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

"Sömürü bitecek, eşitlik gelecek", "Düzeniniz batsın kadınlar yaşasın" sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından Kızılırmak Caddesi üzerinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Okunan basın açıklamasında "Gelin eşitsizliği, ayrımcılığı ve sömürüyü alt etmek için ve onu koruyan gericiliği def etmek için birlikte mücadele edelim! Gelin, AKP’nin Türkiye projesine karşı sosyalizmin sesini yükseltelim!  Omuz verin, dayanışma ve aydınlanmanın, eşitliğin ve özgürlüğün Türkiye'sini kuralım! Omuz verin, kadına karşı şiddet son bulsun!" çağrısında bulunuldu.

Komünist Kadınlar ve TKP'nin çağrısıyla emekçiler İzmir'de saat 19.00'da Karşıyaka çarşı girişinde, İstanbul'da saat 20.00'de Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelecek.