Ölüm tehdidinde bulunmak değil, haber yapmak ve Erdoğan’ı eleştirmek tutuklanma nedeni…

Muhalif gazetecilerin haber yapması ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmesi anında soruşturma ve tutuklama nedeni olurken, AKP’lilerin son dönemde iyiden iyiye artan saldırı ve ölüm tehditleri ise giderek normalleşiyor. Açık açık elinde liste olduğunu belirten isimler hakkında en ufak bir soruşturma dosyası dahi açılamıyor.

Haber Merkezi

“Ey İBAN edenler” diye tweet atmak, Meclis’te açıklanan MİT üyelerinin ölümüne ilişkin haber yapmak ya da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmek anında tutuklama gerekçesi sayılırken, AKP’lilere ise her şey serbest.

Muhalifleri açık açık “öldürmekle” tehdit eden, liste tuttuklarını açıklayan AKP'lilere her geçen gün yenileri eklenirken, son dönemde gündeme gelen bazı tehdit açıklamalarını derledik:

  • AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’tan Canan Kaftancıoğlu’na: “Milletimiz buna en son yelteneni 15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’nden Boğaz’a dökmüştü. Anlaşılan bünyesine demokrasi fazla gelen CHP İl Başkanı, genlerine uygun maceralar arıyor. Haberi olsun; boğaz bu mevsim serin, yazın da derindir.”
  • AKP Antalya eski Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’ten Özgür Özel’e: Dar be diyorsanız, biz size 2 metrekarelik yer açarız.
  • AKP Gençlik Kolları yöneticisi Mehmet Emin Göç, CHP yöneticileri ve HDP’yi etiketleyerek bir kavanoz dolusu merminin fotoğrafını paylaştı ve “Ben has karadenizliyim bi dolu var gö….de patlamasını istemiyorsanız adam olun reise birşey olur yada darbe olursa hiç kuşkunuz olmasın önce sizi öldürürüm” yazdı.
  • Sevda Noyan: 15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır.
  • Bolu İl Halk Eğitim Müdürü Kenan Öztürk: Darbe sakızı çiğneyenler yutun o sakızı. Şişirip balon yapıp patlatmaya kalkarsınız... Geçen sefer hazırlıksız çıkmış idik, bu sefer millet iradesine çok daha ateşli sahip çıkacağız. Yanarsınız…
  • Fatih Tezcan: Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan’ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede.