Murat Germen’den fotoğraf sergisi: Fezeyan

Murat Germen’in Ferda Art Platform’da gerçekleşecek sergisi Fezeyan/Overflow 10 Eylül’de açılıyor. 

Haber Merkezi

Murat Germen’in Ferda Art Platform’da gerçekleşecek sergisi Fezeyan/Overflow 10 Eylül’de açılıyor. 

Sanatçının, ilk defa üç farklı medyumda işlerini bir arada sunacağı sergide “Başka Tas Başka Hamam”, “Düşünce Heykelleri” ve “Beraberlik Manzaraları” adlı serilere ve bir video işine yer veriliyor. Necmi Sönmez’in küratörlüğünü yaptığı sergi 10 Ekim tarihine kadar Ferda Art Platform’da görülebilecek. 

“İçinden geçtiğimiz pandemi süresince deneyimlediğimiz ‘şimdiki zamanın’ bireyler üzerindeki çelişkili etkilerini sorgulayan sergi hem farklı bir görselliğin kapılarını aralıyor, hem de günümüzün politik manzaraları karşısında sanatçının sözünü sakınmadan geliştirdiği reflekslerini içeriyor. İzleyicileri alışılagelmiş bir fotoğraf sergisinden farklı olarak Kerem Piker tarafından, fotoğrafı bir mekânın kurucu öğesi yapma sorgusuyla hazırlanmış bir sergi tasarımı karşılıyor. Feyezan, Germen’in günümüz insanının gerçeklik algısını yorumladığı işleri bir arada sunuyor.

Murat Germen’in Feyezan/Overflow adlı sergisi “eski ve yeni normal” arasında sıkışmış olan günlük hayatın ne kadar sürdürülebilir olduğunu sorguluyor. Sergi bu anlamda kaçınılmaz sosyal sıkıntıların görsel imgelerle gündeme getirilerek tartışılmaya çalışıldığı “açık uçlu” bir karaktere sahip. Sanatçının üç farklı medyumla ortak bir eleştiriyi izleyiciye sunduğu sergi, pandemi dönemi yaşam gerçeklerinin de hafızası olarak bir araya geliyor.”1

Ferda Art Platform
Teşvikiye Mah. Maçka Cad. No:37 Kat:5 Ralli Apt. Şişli/İstanbul

  • 1. Sergi tanıtım metninden alınmıştır.