MİT Kaddafi’nin oğlunun peşine düştü

AKP medyasında MİT’in Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ı Serrac hükümetine destek vermesi için bulmaya çalıştığı iddia edildi. İtalya merkezli NOVA Haber Ajansı ise MİT’in Kaddafi’nin oğluna suikast düzenlemek ya da onu tutuklamak için harekete geçtiğini ileri sürerek Seyfülislam’ın güvenli bir yerde olduğunu yazdı.

Dış Haberler

AKP’ye yakın medyada MİT’in Libya’da Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’yi Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek vermeye ikna etmek üzere bulmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’na yakın kaynaklardaysa MİT’in Kaddafi’ye suikast düzenlemek ya da tutuklamak üzere harekete geçtiği iddia edildi.

İtalya merkezli NOVA Haber Ajansı, Libya’nın Zintan şehrinden bir askeri komutana dayandırdığı haberinde Seyfülislam Kaddafi’nin güvenli bir yerde olduğunu duyurdu ve Türk istihbaratının onu bulamayacağı yorumunu yaptı.

Haberde Zintan’da askeri bir lider olarak nitelenen Mohamed Boukra’a’nın açıklamalarına yer verildi. Buna göre Boukra’a, MİT’in ülkenin batısındaki dağlık bölgede Seyfülislam Kaddafi’yi bulmak için çalışma başlattığı haberlerine ilişkin olarak, Kaddafi’nin yerini çok az kişinin bildiğini ve onun güvende olduğunu kaydetti.

Seyfülislam Kaddafi’nin “Türkiye’nin ve Batı ülkelerinin tutuklama ya da suikast girişimlerinden haberdar olduğunu" iddia eden Boukra’a, Seyfülislam’ın başkent Trablus’takiler başta olmak üzere Libya’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Boukra’a, Zintan’da silahlı güçlerin Hafter’i destekleyenler ile Serrac hükümetinin bölgedeki lideri Usame Cuveyli’yi destekleyenler olarak ayrıldığını, kentte Hafter güçlerinin hakimiyetinin ağırlıkta olduğunu savundu.

El Masdar’ın üç gün önce Afrika haber portalından alıntıladığı haberde “Türk istihbaratı Trablus’taki Hadaba hapishanesinin eski yöneticisi Halid El Şerif’in ve Abdülhakim El Hac’ın başında olduğu bir operasyon odası kurdu. Hedefleri arasında suikast düzenlemek, tutuklamak ya da siyasi rolünü bitirmek üzere Uluslarararası Ceza Mahkemesi’ne teslim etmek üzere Seyfülislam Kaddafi’yi bulmak var” denilmişti.