Milli Savunma Bakanlığı, Libya'daki Vatiyye Hava Üssü'ne saldırıyı doğruladı

AA'nın aktardığına göre Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi Libya'da Vatiyye Üssü'ne yapılan saldırıda, bazı sistemlerde hasar meydana geldiğini belirtti.

Haber Merkezi

Libya'da BM tarafından tanınan ve AKP'nin askeri olarak desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Hava Üssü'ne yönelik hava saldırısı Milli Savunma Bakanlığı tarafından doğrulandı.

AA'nın haberine göre konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Üssü'ne yapılan saldırıda, bazı sistemlerde hasar meydana geldiği belirtildi.

Yetkili "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir" dedi.

Saldırının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in Libya'ya ziyaretinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekmişti. Reuters, Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’ndan askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde Cumartesi gecesi kimliği bilinmeyen savaş uçağı tarafından Vatiyye Hava Üssü'ne saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Libya basınında, üste bulunan ve Türkiye tarafından kurulan hava savunma sistemlerinin imha edildiği iddia edilmişti.