Milletvekillikleri düşürülen vekiller tutuklandı

Milletvekillikleri düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları tutuklandı.

Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillikleri düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından üç isim de gözaltına alınırken, Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HDP'li Farisoğulları, HDP Genel Merkezi'ne gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya yola çıktığında gözaltına alındı. Farisoğulları Diyarbakır-Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakoluna götürüldü. KCK ana davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasından kalan 2 aylık ceza bulunan Leyla Güven de Diyarbakır'daki evinden gözaltına alındı. Farisoğulları ile Güven, hastanedeki kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İki ismin gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'li Enis Berberoğlu'nun gözaltına alındığını duyururken, "Enis Berberoğlu İstanbul’da şu an gözaltında. Vatan emniyete götürülüyor. Neden? Bunca zulm neden? Yarın savcıya kendisi gidecek bir insana bunca zalimlik neden?" sözleriyle Berberoğlu'nun da gözaltına alındığını duyurdu.

Berberoğlu, saat 23.30 sularında, Yeşilköy'deki evinden gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Berberoğlu'nun cezaevine sevki için işlemler yapılıyor. Berberoğlu, bugün yaptığı açıklamada infazı için teslim olacağını duyurmuştu. Berberoğlu, saat 01.30'da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, Maltepe L Tipi Cezaevi'ne gönderilmek üzere yola çıkarıldı.