Milletvekilliği düşürülen Leyla Güven: Bu kararda CHP'nin de sorumluluğu var

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili 'CHP'li bir milletvekilli de var, ama bu kararda CHP'nin de sorumluluğu var' açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili konuştu.

Güven, ''CHP'li bir milletvekili de var ama CHP'nin bunda sorumluluğu da var. 2016'da dokuulmazlıklar kaldırıldığında güçlü bir sesle HDP ile hareket etmiş olsalardı belki bugün bunları yaşamayacaktık. Biz siyaset zemini olarak parlamentoyu görmüyoruz, siyaset yaşamın her alanında var'' açıklamasında bulundu.

Leyla Güven, ''Doğrusu Kürt sorunu demokratik çözüme kavuşmadığı müddetçe bu tür uygulamalarla Türk halkının iradesine her gün yeni darbeler yaparak kendilerini ayakta tutmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP ile başlamadı Kürt sorunu ama AKP döneminde 18 yıl boyunca her gün Kürt halkının iradesine karşı darbeler gerçekleştirildi'' sözlerini de sarf etti.