MHP'den polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için kanun teklifi

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, 'bazı ülkelerde olduğu gibi' Türkiye'de de polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için meclise kanun teklifi verdi.

Haber Merkezi

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

Öztürk'ün, TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifte 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklik öngörülüyor. 3 maddelik yasa teklifi ile değişik ülkelerde de kullanılan elektroşok cihazını Türkiye'de görev yapan polislerin de kullanmasının önünü açıyor.

Yasa teklifi hakkında açıklama yapan Öztürk, "Kanun teklifimizin hazırlanmasındaki temel neden; fiili saldırıya maruz kalan polislerimizin ateşli silahtan önce, uyarıcı ve caydırıcı teçhizata sahip olması, ateşli silah kullanımına bağlı istenmeyen olayların önlenmesini, yine polislere saldıran ve direnen şüpheli şahısların direncini kırılabilmesi ve sahada görev yapan polisimizin kullandığı teçhizat bakımından güçlendirilmesini amaçlamaktadır" dedi.

Kolluk kuvvetlerinin "ağır şartlarda görev yaptıklarını" söyleyen Öztürk, söz konusu cihazın ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada, İsviçre gibi ülkelerde de kullanıldığını savundu.