Metal işçilerinin Ankara yürüyüşü öncesi polis ablukası: Onlarca işçi gözaltında

Sendikalı oldukları için tazminatsız şekilde işten çıkarılan metal işçilerinin Ankara'ya yapacağı yürüyüş öncesi polis ablukası yaşandı.

Haber Merkezi

Birleşik Metal-İş Sendikası, sendikalı oldukları için cezalandırılıp tazminatsız işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçilerin ANKARA İLO yürüyüşünü başlatacağını açıklamıştı.

Sendikanın örgütlendiği HSK, Özer Elektrik ve Baldur'dan işçilerin bugün başlayacağı yürüyüş öncesi polis ablukası yaşanırken, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi.

Serdaroğlu, "İşçilerin yüz kızartıcı suçu ne biliyor musunuz? Sendikaya üye olmak. Sendikaya üye oldu diye yüz kızartıcı suç işlemiş oluyor bu ülkede bu insanlar" dedi.

10 işçi gözaltında: Yürüyüş kararlılığı sürüyor 

Yürüyüşü engelleyen polis, toplam 10 işçiyi gözaltına aldı.

Yaşanan engelleme sonrası işçiler yürüyüşten vazgeçmeyeceklerini belirterek, sendika binası önünde bekleyişe başladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "İşçiler gözaltılar bırakılana kadar oturma eylemine geçti! Saat 15.00'da fabrikalardan çıkan metal işçileri de buraya gelecek" ifadesini kullandı.

Bir saldırı daha

İşçilerin sendika önünde bekleyişi sürerken, polis saldırısında onlarca işçi gözaltına alındı.

Birleşik Metal İş'ten yapılan açıklamada, saldırılar sonrası 99 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Sendikanın Gebze Şubesi'ne giriş ve çıkışların engellendiği, binanın abluka alındığı belirtilirken, sendikadan yapılan açıklamada "Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz. Gözaltına alınan sendikacı ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır, Patronların dayatmaları değil, işçilerin talepleri dikkate alınmalıdır" denildi.

PAME'den destek

Polis saldırısının ardından metal işçilerine Yunanistan İşçi Sınıfı'ndan destek mesajı geldi.

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), "Hakları için mücadele eden birleşik metal işçileriyle Dayanışma içindeyiz!  Gözaltındaki tüm işçileri serbest bırakın!  Polis şiddetini kınıyoruz !" mesajını paylaştı.