Mersin’de okulda patlama: 2 öğretmen yaralı

Mersin'de bir okulun kimya bölümünde meydana gelen patlamada 2 öğretmen yaralandı. Okulda dezenfektan üretimi yapıldığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Mersin'de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kimya öğretmenliği yapan Hasan Satırlı ile Ramazan Şahin, sabah saatlerinde kendi bölümlerinde dezenfektan üretimi yaparken patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle okulda kısa sürede yangın çıkarken, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ambulanslar çeşitli yerlerinden yaralanan 2 öğretmene olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. İtfaiye ekipleri de yangına müdahale ederken, hafif yaralanan öğretmenler de hastaneye kaldırıldı.

Yangın yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Polis ekipleri de okulda kimyasal malzeme bulunmasından dolayı bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri de dumandan etkilendi. Okulun 3 katında maddi hasar meydana geldi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin Eğitim Sen'den açıklama

Mersin Eğitim Sen Yürütme Kurulu, kentte yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Mersin merkez Toroslar ilçesinde yer alan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin pandemi nedeniyle bir süre önce kurulan dezenfektan üretim atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı. O sırada atölyede çalışan kimya öğretmenlerimiz  Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı yaralandı. Bölgeye gelen ambulanslar çeşitli yerlerinden yaralanan 2 öğretmene olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. İtfaiye ekipleri de yangına müdahale ederken, sendika üyemiz Ramazan ŞAHİN yüzde altmış yanık teşhisiyle Şehir Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alındı.  Eğitim Sen olarak pandemi sürecinde meslek liselerinde yapılan üretimlerin öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın sağlığı açısından risk oluşturduğunu, gereksinim duyulan malzemelerin sağlık ve güvenlik önlemlerinin alındığı ortamlarda konunun uzmanı çalışanlar tarafından üretilmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaştık. Bu kurumların işletme değil okul olduğunu hatırlatmış ve ihtiyaç bulunan malzemelerin, gerekli sağlık önlemlerinin alındığı merkezlerde, uzman çalışanlar tarafından üretilmesi gerektiğini belirtmiştik. (Eğitim Sen Günlüğü18-Eğitim Sen Günlüğü 22) Bu süreçte  Iş güvenliğinin sağlandığı profesyonel işletmelerde üretim yapılmalı ve pandemi sürecinde meslek liseleri kapalı olmalıydı. Yetkilileri bir an önce bu konuda göreve davet ediyoruz

Yaşanan olayda yaralanan öğretmenlerimize acil şifalar diliyoruz."