Meksikalı uyuşturucu kartelinden silahlı gösteri videosu

Meksika'da bir uyuşturucu karteli, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoyla Meksika hükümetine meydan okudu.

Dış Haberler

Meksikalı uyuşturucu karteli Jalisco Nueva Generación, birkaç gün önce yayımladığı bir video ile, silahlı kuvvetler oluşturduğunu gösteren bir çıkış yaptı.

Heraldodemexico isimli internet sitesinin haberine göre, özellikle Twitter’da çok yaygın olarak paylaşılan videoda, çok sayıda zırhlı askeri araç ve onların eşliğinde askeri kıyafetler giymiş ve ağır silahlı çok sayıda kartel üyesi görülüyor.

Videoda, silahlı kartel üyeleri, kartelin başında bulunan ve El Mencho lakabıyla bilinen Nemesio Oseguera’yı yücelten sloganlar attıyor.

Adı geçen kartel, ülkenin iç güvenlik teşkilatının başkanı olan Omar García Harfuch’a 26 Haziran’da yapılan silahlı saldırıdan sorumlu tutuluyor. Harfuch saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

Bu görüntüler, geçtiğimiz günlerde Kolombiya’da uyuşturucu kartellerinin silahlı elemanlarının pandemi önlemlerini denetlemek için asayişi sağlamaları ile ilgili haberlerle birlikte, özellikle bu iki Latin Amerika ülkesindeki suç örgütlerinin ulaştığı güç düzeyini yansıtıyor.