Marmara Üniversitesi'nden Şehir Üniversitesi açıklaması: Garantör üniversite olarak çalışmalarımız devam etmektedir

Cumhurbaşkanı'nın kararı ile faaliyet izni kaldırılarak kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında Marmara Üniversitesi'nden açıklama geldi. Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 'Öğrencilerimizin mağdur olmaması için Garantör Üniversite olarak çalışmalarımız devam etmektedir' denildi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı'nın kararı ile faaliyet izni kaldırılarak kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında Marmara Üniversitesi'nden açıklama geldi. 

Marmara Üniversitesi'nde yapılan açıklamada, ''Öğrencilerimizin mağdur olmaması için Garantör Üniversite olarak çalışmalarımız devam etmektedir'' denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle: ''Yükseköğretim Kurulu'nun, 25 Haziran 2020 tarihli Genel Kurul toplantısında, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin gelir açığını karşılama kabiliyeti bulunmadığı için eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğini Cumhurbaşkanlığı Makamına arz etmiştir.

30 Haziran 2020 tarih ve 2708 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırılmıştır.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için Garantör Üniversite olarak gerekli çalışmalarımız devam etmektedi. Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği usül ve esaslar, uygulamalar için yapacağı yönlendirmeler, alacağı tedbirler ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye yönelik talimatları doğrultusunda çalışmalarımız birkaç gün içerisinde tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.''

Erdoğan'ın kararı ile kapatıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırılmıştı.

Üniversite, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında açılmıştı. Daha önce de üniversitenin bankalardaki tüm varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulmuştu.