Mansur Yavaş'tan Meral Akşener'e: Adaylık çağrısı samimi değildi

Mansur Yavaş, "Akşener, benim cumhurbaşkanı adaylığımda samimi olsaydı, hiç haberim yokken bana adaylık çağrısı yapmak yerine aylarca toplanan Altılı Masa'da ismimi gündeme getirebilirdi' dedi.

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HaberTürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Altılı masa ve Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmalara ilişkin konuşan Yavaş, "Sayın Akşener, benim cumhurbaşkanı adaylığımda samimi olsaydı, ben başka bir partinin üyesiyken, benim hiç haberim yokken bana adaylık çağrısı yapmak yerine aylarca toplanan altılı masada ismimi gündeme getirebilirdi" dedi.

Mansur Yavaş şöyle konuştu:

"Aynı anda hem Ekrem Bey’e hem bana çağrıda bulundu. Peki ikimiz de kabul etseydik ne olacaktı? Kura mı çekilecekti? Bunun yolu bu değildi. Sayın Davutoğlu, Sayın Akşener’e ‘Eğer Mansur Yavaş’ın adaylığını istiyorsanız ben masaya önereyim’ diyor, Sayın Akşener de ‘O aday olmayı düşünmüyor’ diyor."

Cumhurbaşkanı adayı gösterilseydi kazanacağını söyleyen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı göreviyle ilgiliyse “Bir söz vardır ‘zirvede bırakmak lazım’. Kötü olmadan bırakmak lazım. Beypazarı’nda da ikinci dönem oylarımı artırarak söylemiştim ‘Bir daha aday olmayacağım’ diye. Ben iki dönemin yeterli olduğunu söylüyorum” dedi.

'Oybirliği olsaydı aday olurdum, kazanacağımı düşünüyorum'

Yavaş’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Ben kırgın falan değilim. ‘Aday olmadı’ diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus’taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, ‘hadi çık gel aday ol’ demekle olmaz, başka partide kaydım var. Sayın Davutoğlu da söylemiş ‘Sayın Yavaş’ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya’ demiş. 1 gün önce beni arayıp ‘teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz?’ demesi lazımdır. Bu süreçte adaylığımla ilgili her yerde şunu söyledim, ‘6’lı Masa aday gösterirse aday olurum’. Herkes ‘korkak’ vs. diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen. Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. ‘Aday ol’ dense aday olmayacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Mahalli seçim ortamındayız. İnşallah Mayıs ayında yapacağımız görüşmede kamuoyunun bilmediği konuları bir kez konuşurum, bir daha konuşmam. Biz Ankara’da yaşayan ödediği vergilerden oy alıyoruz."