Manisa'da 'cuma heyeti'nde 151 Milli Eğitim personeli görevlendirildi

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde cami ve mescitlerin ibadete açılmasına yönelik tedbirler kapsamında oluşturulan 'Cuma Heyeti'nde 151 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli görevlendirildi.

Haber Merkezi

Manisa'nın Yunusemre Kaymakamlığı İlçe Mütfülüğü, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınan ve alınacak olan tedbirlere ilişkin bir karar yayınladı.

Açıklamada, "Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alındığı" belirtildi.

151 Milli Eğitim Personeli görevlendirildi

Müftülük tarafından yapılan açıklamada, Cami ve mescitlerin ibadete açılmasına yönelik tedbirler kapsamında görevlendirilen 'Cuma Heyeti'nin, camilerde ve açık alanlarda görev yapmak üzere cuma namazı kılınmayan camilerin görevlilerinden 17 din görevlisi, 6 erkek Kur'an kursu öğreticisi, 7 müftülük personeli, 151 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 5 Belediye personelinden oluşturulduğu kaydedildi.

Öte yandan, ilçede cuma namazı kılınacak açık alanların listesi yayınlandı. Buna göre, cuma namazı açık cami ve mescitlerin yanı sıra 8 açık alanda kılınacak.