Madame Coco Çalışanları İşyeri Komitesi: Mağazalar açıldıktan sonra haklarımızı birlikte savunalım

Patronların Ensesindeyiz Madame Coco Çalışanları İşyeri Komitesi, mağazaların açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Patronların Ensesindeyiz

Patronların Ensesindeyiz Madame Coco Çalışanları İşyeri Komitesi, mağazaların açılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Koronavirüs salgının yayılmasıyla depolarda çalışan işçilerin iş yükünün arttığını belirten komite, mağazalar açılınca önlemlerin arttırılması ve iş yüklerinin azaltılması talebinde bulundu. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

''Madame Coco mağazalarının bir kısmı normalleşme adımlarının atıldığı 11 Mayıs tarihi itibariyle açıldı. Geriye kalan kısmı ise hala açılmış değil ancak bayramdan sonra tüm mağazaların açılacağı söyleniyor. Açılan mağazalarda az kişiyle çok fazla iş yapmak zorunda kalıyoruz. Mağazaların hepsi açıldıktan sonra da bizi başka yükler ve tedbirsizlikler bekliyor olacak, bu şimdiden görülüyor.

'Mağazalar kapalıyken depolarda çalıştık, iş yükümüz arttı'

Mağazalar kapalı oldukları dönemde yalnızca internet satışları için kullanıldı ve geriye kalan ise dağılmış ve pislenmiş ürünler oldu. İşe başladığımızdan beri bu dağınıklığı düzeltmekle ve pisliği temizlemekle uğraşıyoruz. Ayrıca mağazaların kapalı olduğu dönem boyunca ve şu anda da pek çok arkadaşımız depolarda çalışmak üzere çağrıldı. Arkadaşlarımız internet satışları için az kişiyle, korumasız bir şekilde depolarda ürün taşıyor ve paketliyorlar. Hem depoda çıkan yük hem de zaten normalde var olan eksik çalışan durumu bize inanılmaz bir iş yükü de doğurdu. Mağazada normalde daha fazla kişi çalışırken şu an sayımız 1-2’ye düşmüş durumda. Birkaç kişi ile hem mağazadaki tüm ürünlerin değişen fiyatlarından dolayı etiketlerini değiştirip, temizliklerini yapıp, gerekli yerlere yerleştirmeye çalışırken hem de müşterileri kapıda karşılayıp mağazadaki kalabalığı önlemeye çalışıyoruz. Bu bizlere inanılmaz bir iş yükü doğuruyor.

'Önlemler bölge müdürlerine bırakıldı, önlemler alınmalı'

Bunların yanında salgında alınması gereken önlemlerden biraz bahsetmemiz gerekir. Mağazalar ilk açıldığında gerekli hiçbir önlem alınmamıştı. Ne maske ne eldiven… Tedbir amaçlı bu ihtiyaçlar daha sonradan yavaş yavaş temin edildi. O da kimi mağazalarda. Madame Coco bu önlemleri bir firma kuralı olarak hayata geçirmek yerine bölge müdürlerinin inisiyatifine bıraktı. Bölge müdürleri ise önlemler için gereken maske, siperlik, eldiven vb. araçları ucuza getirme derdinde. Bunun yanında iş yerinde servis uygulaması olmadığı için işe her gün toplu taşıma ile gidip geliyoruz. Mağazalarda bile maskeye zor ulaşırken işe gidip gelirken kullanacağımız maskeyi ise kendimiz temin etmek zorunda kalıyoruz.

Madame Coco çalışanları olarak bizler, şu anda faaliyet yürüten ve yakın zamanda yeniden faaliyete geçecek tüm mağazalarımızda çalışan arkadaşlarımız için ucuza kaçılmadan tüm koruyucu malzeme ve ekipmanların derhal karşılanmasını, müşteriler ile sürekli iç içe olan bizlerin can güvenliğinin tehlikeye atılmamasını ve bu önlemlerin sürekli olarak sağlanmasını talep ediyoruz.

Ayrıca, üstümüze yüklenen iş yükünün derhal azaltılması gerekmektedir. İş yükümüzün hafifletilmesi için şirketin gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. Patronlar emekçileri bütünüyle yok sayan bir salgın politikası izliyorlar, bu en başından beri böyle. Şimdi mağazalar teker teker açılıyorken bunu daha şiddetli hissedeceğiz gibi görünüyor. Özellikle mağaza çalışanları açısından zor günler bizi bekliyor. Daha fazla bir arada durmak ve birbirimizle dayanışmak zorundayız.

Madame Coco çalışanı arkadaşlarımız çağrımız size; bize ulaşın, tanışalım, mağazalar açıldıktan sonra haklarımızı birlikte savunalım. Bizimle Patronların Ensesindeyiz Ağı üzerinden [email protected] veya 0541 940 05 14 telefon hattı ile irtibata geçebilirsiniz.''

Madame Coco Çalışanları İşyeri Komitesi